Nestlé heeft vandaag een nieuwe ambitie aangekondigd voor haar wereldwijde jeugdinitiatief: Nestlé needs YOUth. In 2030 worden door Nestlé 10 miljoen jonge mensen over de hele wereld geholpen om toegang te krijgen tot economische kansen. Het wereldwijde initiatief brengt alle inspanningen samen die Nestlé zelf en met anderen onderneemt om jongeren over de hele wereld te ondersteunen, waaronder de Alliance for YOUth.

Bredere scope
Om de 2030-ambitie te bereiken, krijgt het initiatief een bredere scope. Naast inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, richt Nestlé Needs YOUth zich ook op de ondersteuning van de volgende generatie agripreneurs en ondernemers. Het streeft er bovendien naar om innovatie te stimuleren via platformen zoals Henri@Nestlé.
Nestlé heeft vandaag ook aangekondigd dat ze het eerste bedrijf is dat deelneemt aan het ‘Global Initiative on Decent Jobs for Youth’, onder leiding van de International Labor Organization. Nestlé CEO Mark Schneider kondigde dit vandaag in New York aan. Hij sprak tijdens de General Assembly week van de Verenigde Naties. Hij benadrukte dat investeren in jongeren belangrijk is om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken. Tegelijkertijd is het een toekomstgerichte investering voor bedrijven, omdat het economieën en business stimuleert.

Kansen voor jongeren in Nederland
Sinds de start van het initiatief in 2013 zijn in Nederland 396 jongeren aan een baan geholpen bij Nestlé. 181 jongeren hebben er een stage of leerplek gekregen om zo relevante werkervaring op te kunnen doen. Bovendien zijn er door Nestlé Nederland 128 Readiness for Work events georganiseerd waarbij jongeren worden getraind in hun vaardigheden door bijvoorbeeld sollicitatietrainingen, mentoring, netwerkevents en cv workshops. Tot 2020 committeert Nestlé Nederland zich aan het aannemen van 110 jongeren per jaar. Daarnaast komen er 65 stage- en leerplekken per jaar en worden er 35 Readiness for Work event per jaar georganiseerd. De in Nederland opgerichte Alliance for YOUth heeft de belofte gedaan om in drie jaar 7500 werk- en stagemogelijkheden aan jongeren aan te bieden en hen te helpen met trainingen en workshops.

Over Nestlé
Nestlé is ‘s werelds grootste voedingsmiddelenproducent. We zijn in 189 landen wereldwijd aanwezig en onze 328.000 medewerkers zijn gecommitteerd aan Nestlé’ s missie om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Wij richten ons met deze missie op individuen en gezinnen, leefgemeenschappen en de planeet. Nestlé biedt een breed portfolio van producten en diensten waar mensen en hun huisdieren ieder moment van de dag van kunnen genieten. De bijna 2000 merken variëren van wereldwijd iconische merken als NESCAFÉ en NESPRESSO tot en met lokale favorieten als BROS. In Nederland worden daarnaast onder meer MAGGI, KITKAT, Nestlé babyvoeding zoals NESTLÉ PyjamaPapje en NAN OPTIPRO verkocht, alsook water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL, en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE. Nestlé is sinds haar oprichting meer dan 150 jaar geleden gevestigd in het Zwitserse Vevey. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen, onze babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Bij Nestlé Nederland werken ruim 1000 mensen.

Voor meer informatie: Nestlé in Society