Om het gebruik van gerecycled kunststof in nieuwe producten effectief te kunnen monitoren heeft European Plastics Converters (EuPC), een organisatie waarin de rol van Nederland wordt vertegenwoordigd door de Federatie Nederlandse Rubber en Kunststof Industrie (Federatie NRK) een nieuw digitaal platform gelanceerd: MORE.

MORE staat voor ‘Monitoring Recyclates for Europe’ en steunt de Europe Plastics Strategy van de EU. Het doel is om in 2025 zo’n 10 miljoen toen recyclaat in te zetten in de kunststofindustrie. MORE is de afgelopen maanden getest bij diverse bedrijven in Europa en is nu geschikt om in de diverse participerende landen ingezet te gaan worden. Daarbij is het vooral belangrijk dat het bedrijfsleven het platform omarmt en dat kan alleen als het platform zich een betrouwbare partner bewijst te zijn. Zowel bij de Federatie NRK als andere organisaties is een ‘coordinator MORE’ benoemd. Deze coordinators zijn verantwoordelijk voor kennisdeling en de aanwas van nieuwe bedrijven.

Volgens Jur Zandbergen, directeur van Federatie NRK, is het nieuwe platform belangrijk voor de industrie. “Bij Federatie NRK hebben we meegewerkt aan dit platform, omdat we denken dat het grote waarde heeft voor onze achterban. We kunnen straks met cijfers goed onderbouwen dat de inzet van recyclaat in onze sector serieus genomen wordt.”