Nieuwe AC Micro-Drives bieden uitstekende prestaties en flexibiliteit

Motion Control specialist YASKAWA introduceert een nieuwe serie AC micro frequentieregelaars ontwikkeld voor een breed scala aan industriële toepassingen die waardevolle functies en kenmerken combineert om belangrijke voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. 

De GA500 frequentieregelaar stelt een nieuwe norm op het gebied van prestaties. Gebruikers worden geholpen om complexe technologieën te vereenvoudigen door het combineren van uitstekende betrouwbaarheid, gebruiksgemak, kracht en aanpassingsvermogen. Van de drive selectie tot ontwerp, installatie, inbedrijfstellen of storing zoeken, het ontwerp voor de GA500 micro frequentieregelaar is duidelijk gericht op het leven gemakkelijker te maken.

Met ruim 100 jaar ervaring in het aansturen van elektrische motoren en meer dan 27 miljoen geproduceerde AC-drives, is Yaskawa ongeëvenaard in het ontwikkelen van producten die technische superioriteit combineren met eenvoudige bediening en het laatste resultaat van deze evolutie is de nieuwe GA500. Compact in grootte en zeer flexibel in termen van connectiviteit, de GA500 is ontworpen voor bijna elke toepassing en stelt gebruikers in staat ieder motortype van 0,2 tot 30Kw aan te sturen.

De belangrijkste kenmerken en voordelen zijn; geïntegreerde EMC-filters, ingebouwde tweekanaals veiligheid (STO SIL3/), één veldbus-kaart om 5 drives te verbinden, de mogelijkheid om aan alle standaarden wereldwijd te voldoen, samen met veilige, handige installatie en monitoring, met apps voor alle mobiele apparaten. Een ander kenmerk is het robuuste ontwerp waardoor de frequentieregelaars ingezet kunnen worden tot 4000m hoogte en bij een omgevingstemperatuur  tot 60°C. Gecoate PCB’s beschermen tegen stof en nevel, terwijl de integrale temperatuur gecontroleerde ventilators slechts draaien wanneer nodig, zodat iedere mogelijkheid voor verontreiniging geminimaliseerd wordt en de service intervallen kunnen worden verlengd. Dit zorgt voor verbetering van continuïteit en verlaging van Total Cost of Ownership (TCO).

Het heldere LED display en aanraakscherm zorgt voor eenvoudige en intuïtieve navigatie door de menu’s, terwijl de algemene menu’s en parameters zijn gerangschikt en genoemd zoals bij elke andere Yaskawa frequentieregelaar, waardoor de behoefte aan herscholing wordt geminimaliseerd.

Een embedded programmeeromgeving voor het aanpassen van de drive functies betekent tevens schaalbaarheid en de mogelijkheid om externe controllers te vervangen. De USB-poort biedt een gemakkelijke verbinding met een PC of mobiel apparaat voor het programmeren, monitoren of storing zoeken, terwijl eenvoudig toegankelijke terminals zorgen voor een snelle en gemakkelijke aansluiting van net- en motor kabels zonder de noodzaak om een deksel te verwijderen.

De interne 24 VDC levert 150mA voor voeding van  externe sensoren waardoor er geen aparte voeding nodig is. Omdat de GA 500 optimaal is gedimensioneerd kan bij variabele koppel toepassingen zoals ventilatoren een motorvermogen van één stap groter worden aangestuurd.

GA500 micro frequentieregelaars zijn eenvoudig te integreren;  deze nieuwe frequentieregelaar communiceert probleemloos met alle gangbare netwerk protocollen. Applicatie gerichte functies, slimme configuratie tools, machineveiligheidsfuncties gecombineerd met een compact en robuust ontwerp maken van de GA 500 de ideale frequentieregelaar voor alle toepassingen.