Nieuwe afsluiter voor hydraulisch inregelen

Technisches Rendering, Strangregulierung, statisches Strangregulierventil, Messventil.maintenance-free balancing and measurement valve Technisches Rendering, Strangregulierung, statisches Strangregulierventil, Messventil, technical rendering, balancing, static balancing valve, measurement valve

Met de nieuwe BOA-Control SBV breidt KSB haar bestaande assortiment statische inregelafsluiters met flensaansluiting uit met een serie met inwendige schroefdraadaansluiting volgens ISO 228. De toepassingsgebieden zijn warm water/verwarmingsinstallaties en airconditioning/koelinstallaties met water/glycol-mengsels met een glycolgehalte van maximaal 50 procent.

De nieuwe afsluiters zijn bijzonder geschikt voor een kostenbesparende hydraulische inregeling van constant-stroom systemen met vloeistoftemperaturen van -10 °C tot +120 °C. De nieuwe afsluiters zijn leverbaar van een ½ tot en met 2 inch. De huizen die vervaardigd zijn uit messing CW602N zijn ontworpen voor een nominale druk van 25 bar.

Een slagstandindicator die vanuit alle hoeken goed kan worden afgelezen, maakt een optimale voorinstelling mogelijk. Dankzij de standaard drukmeetaansluitingen is een groot aantal diagnosefuncties beschikbaar. Verder is de voorinstelling beveiligd met een slagbegrenzing. Dankzij de diagnosefuncties en de beveiliging is een hoge bedrijfszekerheid gegarandeerd. De klepstand hoeft dankzij de “directe meting” niet te worden bepaald. Dit maakt een snel en foutloos meet- en inregelproces mogelijk.

Voor klanten staat een kosteloze leen-meetkoffer te beschikking. Deze bevat alles, wat voor een drukverschil- en debietmeting nodig is.

Voor de directe documentatie van de hydraulisch inregeling is bovendien een gratis software-oplossing beschikbaar. Naast de regelfunctie kunnen de afsluiters ook de vloeistofstroom volledig afsluiten.

De bijbehorende digitale, BIM-conforme productgegevensrecords (VDI3805 en Revit) zijn geoptimaliseerd voor berekening en opslagruimte. De records bevatten alle informatie die nodig is voor het ontwerp en vereenvoudigen van de planning.

Een overzicht van het totaalpakket aan statische en dynamische inregelafsluiters, is te vinden op een speciale landingspagina. Om het selecteren van één van de afsluiters te vereenvoudigen, is daarnaast een app beschikbaar voor Apple iOS smartphones. Een versie voor Android smartphones wordt binnenkort verwacht.

KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd.

De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.