Nieuwe app vergemakkelijkt pompbedrijf

KSB heeft een nieuwe app ontwikkeld: KSB FlowManager. Met de nieuwe app kunnen de frequentieregelaar PumpDrive 2 en PumpDrive 2 Eco worden bediend en ingesteld. Bovendien kan met de app het constante toerental van de MyFlowDrive aandrijving op het optimale bedrijfspunt worden afgesteld.

De nieuwe KSB FlowManager app omvat alle bekende basisfuncties van de voorgaande versies van de MyPumpDrive app en ondersteunt behalve iOS- ook Android-apparatuur. De app kan gratis worden gedownload uit iTunes Store en Google Play Store.

De hoofdfuncties van de app zijn samen te vatten met de eigenschappen bedienen en bewaken. De app geeft het actuele bedrijfspunt aan en geeft toegang tot alle belangrijke parameters, alarm- en waarschuwingsmeldingen alsmede trendregistraties. Bovendien biedt de app hulp bij de inbedrijfname alsmede einddruk- en verschildrukregeling. Gekozen parametersets kunnen worden opgeslagen, beheerd en verzonden.

Verder is een aanvullende “Parameter-View” beschikbaar. Hiermee kunnen aandrijvings-parameters worden bewerkt zodat het pompsysteem aan de eisen van de installatie kan worden aangepast. In samenwerking met de MyFlowDrive aandrijving biedt de app de mogelijkheid om achteraf het bedrijfspunt van de pomp aan te passen door het “virtueel aanpassen van de waaierdiameter”. Deze functionaliteit kan worden gebruikt na invoer van een TAN-code. Een lijst met vijftig geldige TAN-codes kan de gebruiker tegen vergoeding verkrijgen.

Nieuw is de mogelijkheid om door middel van Bluetooth via smartphone, tablet of notebook te communiceren met de apparatuur. De hiervoor benodigde Bluetooth-gateway hoeft niet in de apparaten te worden ingebouwd, maar kan eenvoudig van buiten op de service-interface van de apparatuur worden gestoken. Verder beschikt de gateway over een extra interface voor een mini USB kabel (voor communicatie met een notebook of voor het opladen van de batterij) alsmede over een “aan/uit”-knop voor batterij-besparend bedrijf of voor het omschakelen van Bluetooth en USB. Twee geïntegreerde status-LED’s dienen voor het weergeven van de bedrijfs- en batterij-status.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.