Ideaal voor toepassing in testbanken

In de lijn van de nauwkeurige en robuuste KELLER druktranducers brengt de Zwitserse leverancier van drukmeettechnologie nu de 21 PHB. Geoptimaliseerd voor zowel dynamische als statische drukmetingen. Het sensorontwerp zorgt voor een uitstekende mediacompatibiliteit en nauwkeurige metingen bij temperaturen tot 100 °C.

De serie 21P is gebaseerd op de befaamde piëzoresistieve druksensor – een KELLER uitvinding, ingebouwd in een met olie gevulde, geïsoleerde metalen behuizing. Deze technologie biedt een hoge overbelastingsweerstand, uitstekende stabiliteit op lange termijn en uitzonderlijke mediaweerstand. De miniaturisering van de sensorkop maakt een nauwe verbinding met het meetmedium mogelijk en is de sleutel voor het extreem dynamische bereik van 0 – 20 kHz.

Elektronica

De 21 PHB is voorzien van de snelle HB-elektronica en uitgevoerd met de RS485-configuratie-interface en de 0 – 10V analoge interface. De schakelingen van de HB-uitvoering zijn speciaal ontwikkeld om optimaal profijt te hebben van het dynamische en compacte bereik van de 21P-sensorkop. Het signaalpad blijft volledig analoog en wordt continu en realtime door een nauwkeurige digitale compensatiekring aangepast.

Zo wordt het volledige dynamische bereik van de sensor en de nauwkeurigheid van het meetsignaal over de gehele bandbreedte van 0 – 20 kHz behouden. En met een temperatuurbereik van -40 tot 125 °C kan hij onder extreme omstandigheden zijn werk doen, bijvoorbeeld aan motortestbanken.

Een paar specificaties:

  • Hoge mediaresistente sensorkop
  • Volledig gelast (zonder interne afdichtingen)
  • Breed gecompenseerd temperatuurbereik -10 tot 80 °C
  • Uitstekende dynamische respons van statisch tot 20 kHz (pulsatiemetingen)
  • Uiterst compact ontwerp, drukverbinding: M6 x 0,5 fijne schroefdraad
  • Robuuste constructie (IP67), geschikt voor gebruik op testbanken
  • Drukbereik 10 tot 600 bar (absoluut).