De nieuwe FCC Technologie

Parker heeft dit jaar haar nieuwe FCC technologie: De “Flared Cone Connection”. Deze zeer betrouwbare buisverbinding biedt systeemontwerpers en installateurs betere prestaties, maar vooral een enorme tijdbesparing. Het FCC systeem is ontworpen voor een werkdruk tot 1550 bar en zorgt ervoor dat het assemblageproces op een veilige en betrouwbare manier flink wordt versneld.

Het FCC systeem is ontworpen door de engineers van Parker Autoclave. De verbindingen zijn veel eenvoudiger om te maken. Een installateur kan zijn taak uitvoeren in minder dan vier minuten en dat na slechts een zeer minimale training. Deze tijdsbesparing kan leiden tot een behoorlijke kostenbesparing, zeker wanneer er veel verbindingen gemaakt moeten worden. De FCC verbinding is ook kosten effectief toe te passen in applicaties waar lekkages kunnen optreden als gevolg van trillingen.

Parker Autoclave Engineer’s, patent-pending, FCC technologie is gebaseerd op een “enkele kraag” compressie stijl fitting. Echter, wat niet aanwezig is bij conventionele ontwerpen, is het eind van de buis getrompt om iedere mogelijke vorm van losschieten te voorkomen – en zorgt bij de eerste afdichting van de aansluiting voor een metaal op metaal afdichting.

Wanneer de moer is vastgedraaid, maakt het binnen oppervlak van het getrompte buiseinde contact met de schuine kant of velling van de fitting of ventiel. De compressie kraag maakt dan contact met het huis van het component om een tweede, extra veilige, metaal op metaal afdichting. De benadering van een dubbele afdichting heeft een significant voordeel wat betreft de betrouwbaarheid; in het onwaarschijnlijke geval dat de eerste afdichting zou falen, dan behoudt de secundaire afdichting de integriteit van de verbinding. Installatie van een tromp verbinding is eenvoudig een geval van de moer aandraaien op de fitting of het ventiel en vastdraaien tot het vereiste “moment” met een momentsleutel.

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten. Voor meer informatie ga naar www.parker.nl of @parkerhannifin.