Nieuwe PanelView 5510-terminals voor betere integratie met Logix-software en uitgebreidere schermopties

Rockwell Automation introduceert nieuwe grafische terminals in de Allen-Bradley PanelView 5510-reeks. Zij spelen in op de behoefte van eindgebruikers en OEM’s, die op zoek zijn naar human machine interface (HMI)-oplossingen die vereenvoudigde en gestroomlijnde visualisatiemogelijkheden bieden voor grootschalige industriële toepassingen. De nieuwe terminals komen tegemoet aan deze behoefte en bieden bovendien uitstekende prestaties en gebruikservaring.

“De PanelView 5510-terminals zijn ontwikkeld met het oog op gebruikers die behoefte hebben aan een naadloze integratie van hun HMI en controller”, zegt Mike Moriarty, productmanager bij Rockwell Automation. “De nieuwe terminals zijn de juiste keuze voor eindgebruikers en OEM’s met grootschalige industriële toepassingen.”

De nieuwe grafische terminals zijn leverbaar met een beeldscherm van 7 tot 19 inch en bieden invoermogelijkheden met behulp van een keyboard en touch. EtherNet/IP met device-level ring en ingebouwde schakeltechnologie brengen fouttolerantie naar het netwerk en reduceren de downtime. De schermknoppen en verbeterde navigatiemogelijkheden stellen operators in staat om efficiënter te werken.

De PanelView 5510-HMI wordt geleverd met de applicatie Studio 5000 View Designer en biedt daarmee mogelijkheden op basis van Logix-tags, een PDF-viewer, een terminal-emulator, mogelijkheden voor toegang op afstand via VNC en toegang tot real-time en historische trendgegevens. Binnenkort verschijnt er een nieuwe release van Studio 5000 View Designer die de mogelijkheden uitbreidt met extra toepassingslimieten, ondersteuning voor meerdere controllers, waarschuwingen op basis van Logix-tags en een viewer voor logbestanden met waarschuwingen.

De grafische terminals uit de PanelView 5510-reeks vormen een uitbreiding op het PanelView 5000 HMI-assortiment van Rockwell Automation. Dat omvat onder meer de PanelView 5310-reeks, die zich kenmerkt door een naadloze integratie met de Logix-software.