Nieuwe staartpomp met hydrauliek van chemienormpomp

KSB heeft haar leveringsprogramma uitgebreid met de pompserie Estigia voor de chemische en petrochemische industrie alsmede voor diverse andere toepassingen.

De uitbreiding betreft lagedruk-staartpompen, die zijn ontwikkeld voor verticale natte opstelling in gesloten, onder atmosferische druk staande reservoirs. De inbouwdiepte varieert in lengte van minimaal 852 mm tot maximaal 6.402 mm. Voor elke pompgrootte zijn persleidingen met drie verschillende diameters beschikbaar, zodat drukverliezen afhankelijk van de doorstroming worden geminimaliseerd.

Dankzij de verticale uitvoering nemen de pompen weinig plaats in beslag. Bij een inbouwdiepte van meer dan 2.400 mm zorgt een speciale constructie tussen de tussenpijpsecties en de persleiding voor een aanzienlijk vermindering van de trillingen. In het huisdeksel van de pomp zijn mediumgesmeerde glijlagers van hoogwaardig slijtvast siliciumcarbide gemonteerd. Dat zorgt voor lange standtijden en lange periodes tussen onderhoudsbeurten.

De montage en demontage van de aggregaten is eenvoudig, omdat de geïntegreerde afdekplaat tevens als afdekking van het reservoir dient. Als materiaaluitvoeringen zijn gietijzer, roestvrijstaal en duplexstaal leverbaar. Verwisselbare slijtringen voorkomen een mogelijke slijtage aan huis en waaier. De pompserie Estigia onderscheidt zich door een hoog rendement en lage bedrijfskosten.

Voor de smering van de aslageringen zijn uitvoeringen leverbaar met smering met het te verpompen medium, met externe vloeistof of door elektrische vetpompen. Het programma omvat ook een zogenoemde “cantilever-uitvoering”. Deze uitvoering is geconstrueerd overeenkomstig ISO 5199 en is voorzien van een elastische koppeling en vetgesmeerde wentellagers buiten het medium.

De temperatuur van het te verpompen medium kan afhankelijk van de uitvoering tussen de -30°C en +100°C liggen. Als aandrijvingen kunnen geregelde en ongeregelde elektromotoren worden toegepast met en zonder ATEX certificering.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.