Nieuwe standaard in productiviteit en duurzaamheid

De Nieuwe EP2 Pomp; nieuwe standaard in productiviteit en duurzaamheid

Parker lanceert de nieuwe EP2 pomp. Deze nieuwe pomp met elektronische besturing is een uitbreiding van de bestaande P2/P3 pomp serie. De nieuwe EP2 pomp is de nieuwe standaard als het gaat om efficiency, respons, stabiliteit en duurzaamheid.

Parker’s P2/P3 serie is speciaal ontwikkeld voor de specifieke eisen van zware mobiele toepassingen. Door een optimale vormgeving en een unieke poort-layout  is dit een kostenbesparend concept, welke direct aangebouwd kan worden aan de meeste  mobiele transmissies. Door de beschikbaarheid van een standaard (P2) en een geboosteersie (P3) kunnen we grote flows regelen onder de meest diverse inlaat condities. Met continu drukken tot 350 bar realiseren we een grote vermogensdichtheid, wat de toepassing van kleinere componenten mogelijk maakt. Standaard is elke P2/P3 pomp uitgevoerd met een geïntegreerd voorcompressie volume, waardoor druk pulsaties  en het geluidsniveau worden gereduceerd.

Nadat de P2/P3 pompen zich meerdere jaren in de praktijk hebben bewezen als Load-Sensing pomp, is de pomplijn nu uitgebreid met het ‘new electronic control concept, waarmee de nieuwe standaard wordt gezet in termen van respons, stabiliteit, en als belangrijkste, rendement en duurzaamheid. Door het ontbreken  van een compensator hebben we de pomp verliezen tot een minimum teruggebracht, waardoor zowel het volumetrische als mechanische rendement is verbeterd. De introductie van eP2 maakt de weg vrij voor een nieuwe aanpak van hydraulische systemen waarbij geheel elektronische aansturingen van systemen met enkele actuatoren, waarbij de delta-p verliezen geëlimineerd worden door het direct regelen van druk en oliestroom.

Doordat de pompen met een hoeksensor zijn uitgerust, kunnen we alle voordelen van een gesloten regelkring concept bieden met precisie en herhalings nauwkeurigheid.  Naast de standaard elektronische slagplaatregeling kunnen op eenvoudige wijze sensoren voor druk en toerental worden toegevoegd, waarmee drukafsnijding, koppelbegrenzing en volumeregeling kunnen worden gerealiseerd.

Naast de EP2 pomp introduceert Parker gelijktijdig zijn nieuwe elektronische Pomp Control Module, de PCM, welke zowel een analoge als een J1939 CAN interface heeft. De  P2/P3 pompen en de hierboven genoemde functionaliteiten zijn hierin geïntegreerd en kunnen op eenvoudige wijze worden geselecteerd via de IQAN connect mogelijkheden (smartphone, tablet en laptop).

De eP2075 is vanaf 1 juli 2017 in serieproductie. Alle andere slagvolumes binnen de P2/P3 familie zullen binnenkort volgen.

Kijk voor meer informatie op www.parker.com/eP2