Nieuwe Thio-Sul® fabriek op Chemelot in 2023 in gebruik

Er komt een nieuwe ammoniumthiosulfaat-fabriek op Chemelot. Ammoniumthiosulfaat is een vloeibare meststof die gebruikt wordt bij de bemesting van grootschalige gewassen. De nieuw te bouwen Thio-Sul® fabriek wordt door Tessenderlo Kerley International, een businessunit van Tessenderlo Group, gerealiseerd. 

“Met de nieuwe fabriek in Geleen, de tweede Thio-Sul®-fabriek van de groep in Europa, breiden we onze lokale aanwezigheid op de vloeibare meststoffenmarkt voor precisielandbouw verder uit”, vertelt Geert Gyselinck, Executive Vice President van Tessenderlo Kerley International. “De vestiging in Geleen vormt een antwoord op de toegenomen vraag op de Europese markt naar vloeibare meststoffen.” De eerste Thio-Sul®-fabriek werd in 2017 in Frankrijk in gebruik genomen.

Chemelot’s CEA Loek Radix is enthousiast over de komst van de nieuwe fabriek: “Met Tessenderlo Kerley International en zijn duurzame meststoffenspecialiteiten hebben we nog een wereldspeler die de positie van Chemelot als belangrijke meststofspeler in West-Europa versterkt. Bovendien draagt Tessenderlo Kerley International bij aan het intern gebruik van ammoniak binnen Chemelot en de integratie van restwarmte. Al met al versterkt het bedrijf alle drie de hoofddoelen van de Chemelot-strategie: de meest duurzame, veilige en competitieve materialen- en chemiesite van Europa te worden. Met grote trots heet ik Tessenderlo Kerley International welkom op Chemelot.”

De bouw van de nieuwe fabriek zal in april 2022 beginnen en naar verwachting zal de plant in Q2 van 2023 in gebruik worden genomen. De fabriek levert twintig mensen een baan op.

Foto: de Thio-Sul®-fabriek in Rouen, Frankrijk.