Drive & Control Academy van Bosch Rexroth brengt Technische Leergang over filtratietechniek uit.

Snelle nieuwe en verdere ontwikkelingen van aandrijf- en besturingssystemen en hun componenten vragen om medewerkers die op de hoogte zijn van de allerlaatste stand van de techniek. De nieuwe Technische Leergang over filtratietechniek gaat in op het concept en de technologieën die een rol spelen bij het schoon, droog en luchtvrij houden van vloeistoffen.

Opleiding is een voortdurend actueel en een onmisbaar thema, vooral in de wereld van de techniek. Snelle nieuwe en verdere ontwikkelingen van aandrijf- en besturingssystemen en hun componenten vragen om mensen die op de hoogte zijn van de allerlaatste stand van de techniek. Alleen met uitstekend gekwalificeerd personeel kunnen bedrijven klantgericht reageren in deze continu veranderende economische situatie.

De Drive & Control Academy maakt unieke kennis bereikbaar. Rexroth, als één van ‘s werelds toonaangevende specialisten in de aandrijf- en besturingstechnologie, beschikt over unieke technologische know-how. Deze kennis geeft Rexroth graag door. Via op maat gemaakte opleidingen maar ook middels literatuur. Daarom brengt Rexroth nieuw lesmateriaal uit in de vorm van een boek: Technical Instruction Filtration Technology. Technical Instruction Filtration Technology

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de optredende storingen in hydraulische systemen is terug te voeren tot een onvoldoende conditionering van de hydraulische vloeistof. Dit vraagt om een juiste keuze van filters, filterconcept en onderhoudsmanagement waarmee niet alleen de betrouwbaarheid van de installatie wordt vergroot, maar ook de standtijd van de hydraulische vloeistof en filters aanzienlijk toeneemt. In deze technische leergang wordt ingegaan op de begrippen en technieken die daarbij een rol spelen.

Meer informatie over de Drive & Control Academy? Bezoek de website of neem contact op via training@boschrexroth.nl.

De betreffende vakliteratuur is online te bestellen en is beschikbaar in het Engels en Duits. Deze technische leergang is gebaseerd op de Nederlandstalige Feda uitgave ‘Filtertechniek’. De ontwikkeling en vertaling hiervan is in nauwe samenwerking met MK Publishing gerealiseerd.

Voor meer informatie zie de Bosch Rexroth website.