NVDE Inspiratietours : 8 juli bij Grolsch en Twence

De inspiratietours van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie worden na 2 jaar corona weer hervat. Op 8 juli a.s. kunt u een kijkje nemen bij Grolsch en Twence in Twente, waar effectief gebruik wordt gemaakt van restwarmte.

De NVDE-inspiratietours werden tot voor de pandemie met succes georganiseerd. Deelnemers krijgen daarbij een kijkje in de keuken van de inzet van duurzame energie. Op papier is veel mogelijk, maar hoe werkt het nu eigenlijk in de praktijk?

Die praktijk staat ook centraal bij de eerstvolgende inspiratietour. Bij Grolsch in Enschede en Twence in Hengelo wordt inmiddels met succes restwarmte uitgewisseld. Hoe dat in praktijk functioneert, welke uitdagingen moesten worden opgelost en wat daar allemaal bij komt kijken, staat centraal in de tour.

De tour is gratis, maar aanmelden is vooraf noodzakelijk. Dat kan via deze link.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst is om 10.00 uur bij bierbrouwerij Grolsch (Enschede). Je kunt opgehaald worden met een bus vanaf NS station Enschede (09.30 uur), of met eigen vervoer naar Grolsch komen.
  • We stappen om 10.30 uur in de bus om de warmtebron te zien op het grote en indrukwekkende terrein van Twence (Hengelo), waar meerdere reststromen worden omgezet in grondstof en energie. Een daarvan is de warm water voorziening voor de stad Enschede, met ook een uitkoppeling richting Grolsch.
  • We volgen de route van het tracé, van Twence via het uitkoppelstation van Ennatuurlijk naar Grolsch.
  • Bij de brouwerij wordt u een (eenvoudige) lunch aangeboden, gevolgd door een presentatie door Twence en Grolsch over de totstandkoming en uitdagingen van de warmte-uitkoppeling. Gevolgd door een rondleiding door de brouwerij en het energiegebouw.
  • De dag wordt afgesloten met een borrel in het Grolsch café (15.30 – 16.30 uur).