OMRON kondigt samenwerking met Innovatiecluster Drachten aan

OMRON treedt toe tot het ICD terwijl ICD de eerste Innovation Partner van OMRON wordt

OMRON kondigt met genoegen de samenwerking met Innovatiecluster Drachten aan. Innovatiecluster Drachten (ICD) is een groep samenwerkende hightechbedrijven in Noord-Nederland. De bedrijven binnen ICD ontwikkelen én maken hoogwaardige en unieke producten.

“OMRON is voor het ICD een partner van wereldformaat met geavanceerde industriële robots en cobots. Het bedrijf is vooruitstrevend in het ontwikkelen van geavanceerde toepassingen voor industriële automatisering”, zegt Binne Visser, voorzitter van Innovatiecluster Drachten.

“De missie van OMRON is om levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving. De samenwerking met het ICD past hier perfect bij”, laat Barry Oorbeek, Key Account Manager Industry Solutions bij OMRON weten. “We willen graag kennisdelen met onderwijsinstellingen, en onze innovaties en expertise inzetten voor grote producerende techbedrijven. We zijn trots dat ICD onze eerste Innovation Partner is.”

Als een innovatief voorbeeld van OMRON-oplossingen, rijdt “Ronny” nu rond binnen het ICD. Ronny is een door OMRON ontwikkelde Autonomous Mobile Robot (AMR), een mobiele robot die zich aanpast aan zijn omgeving. De robot maakt een scan van zijn omgeving door middel van ingebouwde sensoren en lasers. Hiermee brengt het de omgeving in kaart en bepaalt het zelf de meest efficiënte route.

Visser merkt op: “Het imago van de AMR is sterk en het wekt veel interesse bij studenten. Ze kunnen op een natuurlijke manier kennismaken met dit soort robottechnologie in onze Shared Knowledge Innovation Learning Lab (SKILL) en op basis hiervan aanvullende producten ontwikkelen.”

Naast de AMR, kunnen bezoekers ook kennis maken met de OMRON TM Collaborative Robot (cobot) voor geavanceerde toepassingen op het gebied van robotica en vision. “We zijn vooral verrast door de vele mogelijkheden die er zijn en de nieuwe toepassingen die deze technologie met zich meebrengt. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om te onderzoeken wat dit betekent voor toekomstige innovatieve oplossingen”, vat Binne Visser samen.

“Door deze samenwerking is het ICD altijd op de hoogte van de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van industriële automatisering. Het voordeel voor OMRON is dat wij via het ICD in contact komen met de hightechbedrijven in Noord-Nederland voor verdere samenwerking”, voegt Barry Oorbeek toe.