Sitech is niet op het eerder door FNV Procesindustrie gestelde ultimatum ingegaan voor het aanpassen van de CAO. Op korte termijn worden er daarom acties voorbereid, laat FNV weten. Over de uitvoering en data van deze acties is nog niks bekend.

De CAO voor de Sitech medewerkers is relevant voor zo’n 900 mensen. Volgens FNV zijn er voor het komende kalenderjaar ‘geen fatsoenlijke’ afspraken gemaakt en worden de voorwaarden in 2020 nog eens ‘versoberd’. FNV Procesindustrie bestuurder Paul Smink laat weten dat de medewerkers van Sitech ‘ernstig teleurgesteld’ zijn in het laten verstrijken van het ultimatum en ‘is de actiebereidheid inmiddels groot.’

Volgens FNV waren in het voorstel redelijke eisen vastgelegd. Volgens de vakbond wringt het temeer, omdat het huidige economische tijdperk ruimte zou laten tot verruiming van de arbeidsvoorwaarden. Het personeel wil in 2019 een salarisverhoging van 4% en behoud van enkele regelingen. Sitech is volgens FNV niet ingegaan op het voorstel, maar heeft in een tegenvoorstel procesbemiddeling voorgesteld.

Foto: Sitech