Opening Automation Campus te Eindhoven

Na zes jaar gevestigd te zijn geweest in Son, zal vanaf 1 februari MA-IT MyAutomation te vinden zijn in Eindhoven. Op deze nieuwe vestiging zijn niet alleen de kantooractiviteiten te vinden, maar zal er ook een Experience Center en een afdeling van de IA Professionals Academy te vinden zijn. Met een kleine 1000 m2 is er ook voldoende ruimte voor partners zoals EPLAN, Rittal, B&R Automation, Mitsubishi Electric en Bosch Rexroth.

Logische stap
De verhuizing naar Eindhoven is een logische stap. Business Unit Manager en FEDA-bestuurslid Maarten Bulsink; “We zijn echt letterlijk uit het vorige pand gegroeid. We zaten tegen de grenzen aan voor de engineering, maar nog belangrijker is voor ons de mogelijkheid om ook hier een Experience Center op te zetten.”

Binnen het Experience Center worden trainingen gegeven, vindt de IA Professional Academy plaats en worden studenten opgeleid. Bulsink; “De Academy brengt engineers verder in hun carrière. Dat kunnen starters zijn, maar ook medior- of senior engineers, die zich verder willen ontwikkelen.” Op het hoofdkantoor te Deventer biedt MA-IT al vijf jaar deze Academy ook aan klanten aan. Bulsink; “Ook onze klanten in de regio Eindhoven willen graag engineers bij ons opleiden. Maar de rit naar Deventer is dan toch wat te ver. Die drempel nemen we nu weg.”

Achtergrond;
MA-IT MyAutomation is de Kennis en Kunde leverancier voor de Industriële Automatisering. Naast de consultant engineers die klanten over de hele wereld meehelpen op de gebieden software engineering, hardware engineering, IT software engineering en Hybride software engineering, biedt MA-IT ook opleidingen en Industry 4.0 diensten. Met ruim 110 engineers bedient MA-IT gerenommeerde klanten uit binnen- en buitenland.

De IA Professionals Academy is 10 jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte om startende engineers snel als volwaardig engineer in te kunnen zetten. Ondertussen hebben ongeveer 200 engineers de Academy afgerond en de resultaten zijn erg goed. Klanten van MA-IT sturen ondertussen ook hun eigen engineers voor training naar de Academy.