Barendrecht, 29 juli 2022

COPA-DATA lanceert zenon 11:

Oplossingen om de uitdagingen van morgen aan te gaan

COPA-DATA, leverancier van industriële software, heeft zenon 11 uitgebracht, de nieuwste versie van haar  intelligente softwareplatform voor industriële en energielocaties. De release introduceert de krachtige MTP Suite, een baanbrekende tool die modulaire productie mogelijk maakt. zenon 11 is nu beschikbaar voor automotive, food and beverage, life sciences en energietoepassingen.

MTP — of Module Type Package – beschrijft de paradigmaverschuiving in engineering om de standaardisatie van machines en communicatie te bevorderen. De cross-industry en cross-manufacturer MTP-standaard kan worden gedefinieerd als het creëren van uniforme beschrijvingen van verschillende modules. Dit maakt het mogelijk om productielijnen op te splitsen in kleinere, verwisselbare secties en wordt vaak plug-and-produce productie genoemd.

zenon 11 is de eerste release van het COPA-DATA-softwareplatform dat native de zenon MTP Suite bevat. Dit wordt bereikt door integratie van MTP op de procesorkestratielaag (zenon POL) en interactie met de zenon Engineering Studio. Het eindresultaat ondersteunt fabrikanten bij het modulariseren van hun faciliteiten om een flexibelere productie te bereiken.

Extra functies
Net als eerdere versies van zenon is het zenon 11-softwareplatform geschikt voor een groot aantal verschillende industriële omgevingen, met speciale functies voor gebruikers in de automobiel-, voedsel- en dranken-, farmaceutische productie- en energiemarkt. De nieuwe versie beschikt over verbeterde technische ergonomie, versterkte cyberbeveiligingsmaatregelen en een verhoogd aantal compatibele protocollen.

“De nieuwe zenon-versie zit boordevol slimme functies voor een aantal verschillende industrieën”, legt Thomas Punzenberger, CEO en oprichter van COPA-DATA en uitvinder van zenon, uit. “De modulaire aanpak van MTP past perfect bij de filosofie van COPA-DATA om automatisering eenvoudig te maken. Sterker nog, we hebben al een aantal MTP-oplossingen in het veld draaien.”

zenon 11 bevat nieuwe interfaces, waaronder Werum MSI en CIM-CGMES. Terwijl de eerste machines in staat stelt om te worden aangesloten op PAS-X van Werum IT Solutions, een gerenommeerd manufacturing execution system (MES) in de life sciences-industrie, biedt de tweede connectiviteit met CIM-CGMES, wat zeer nuttig is voor degenen die netten in de energiesector exploiteren.

Eén andere opvallende features is Alarm Shelving. De nieuwe optie helpt gebruikers om storingsalarmen veilig te beheren, door hen in staat te stellen alarmen met een lage prioriteit op te slaan terwijl ze omgaan met dringende alarmen. Dit is ontwikkeld volgens ISA-18.2-2016 en IEC 62682, normen voor het beheer van alarmsystemen in de procesindustrie. De beveiliging is ook versterkt met state-of-the-art multifactor authenticatie en nieuwe codering voor zenon-netwerken met TLS v1.3-certificaten.

Ook de batchmodule is aanzienlijk verbeterd. Er is nu meer informatie over de uitvoering van recepten in de chronologische evenementenlijst (CEL) of audit trail, waardoor de regelgevingsbehoeften van veel sectoren worden ondersteund. Er is ook een optie om automatisch rapporten te genereren en te exporteren nadat een batch is voltooid. Bovendien zorgt de nieuwe versie ook voor continue synchronisatie tussen de server en de stand-by, dankzij betrouwbare redundantie. Deze functie zorgt ervoor dat, zelfs als de server uitvalt, de batchverwerking zonder onderbreking kan worden voortgezet.

zenon Academy
Naast de nieuwe zenon-release heeft COPA-DATA ook zenon Academy gelanceerd, een bron voor ingenieurs om toegang te krijgen tot online cursussen of face-to-face training. De zenon Academy behandelt alle onderwerpen met betrekking tot het zenon Software Platform, inclusief alles van de energiesector tot batchcontrole voor farma. Ingenieurs kunnen gratis certificaten behalen op het nieuwe leerplatform en bedrijven kunnen zo hun COPA-DATA partnerstatus verder ontwikkelen.

Meer informatie over de zenon 11 release is te vinden op de COPA-DATA release

website:https://www.copadata.com/en/product/platform-editorial-content/current-version/

Bijschriften:

Thomas_Punzenberger_Vision_300dpi.jpg:

“De modulaire aanpak van MTP in zenon 11 past perfect bij de filosofie van COPA-DATA om automatisering eenvoudig te maken”, zegt Thomas Punzenberger, CEO en oprichter van COPA-DATA.

zenon11_Release_MTP.jpg:
zenon 11 is de eerste release van het COPA-DATA-softwareplatform dat native de zenon MTP Suite bevat.

..over SigmaControl

Met jarenlange ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande merken als SIGMATEK, zenon en kontron. De uitgebreide kennis van zaken op met name motion control gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

..over COPA-DATA

COPA-DATA is de ontwikkelaar en producent van het zenon® software platform, dat gebruikt wordt in de maak- en energie-industrie voor de geautomatiseerde besturing, monitoring en optimalisatie van machines, apparatuur en energievoorziening. Opgericht door Thomas Punzenberger in 1987 en gevestigd in Salzburg- Oostenrijk, telt dit onafhankelijke familiebedrijf ongeveer 285 werknemers over de hele wereld. De distributie van de software op internationale schaal wordt mogelijk gemaakt door elf dochterondernemingen en talrijke distributeurs van het bedrijf. Daarnaast zorgen meer dan 270 gecertificeerde partnerbedrijven voor een efficiënte implementatie van de software voor eindgebruikers in de voedings- & drank, energie & infrastructuur, automobiel en farmaceutische industrie. In 2020, genereerde COPA-DATA een omzet van 54 miljoen euro.

..over zenon

zenon® is het software platform van COPA-DATA voor de maak- en de energie-industrie. Machines en apparatuur worden bestuurd, bewaakt en geoptimaliseerd. De bijzondere kracht van zenon is de open en betrouwbare communicatie in heterogene productiefaciliteiten. Open interfaces en meer dan 300 native drivers en communicatieprotocollen ondersteunen de horizontale en verticale integratie. Dit zorgt voor een continue implementatie van de industriële IoT en de Smart Factory. Projecten met zenon zijn zeer schaalbaar.

zenon is ergonomisch, zowel voor de engineer als voor de eindgebruiker. De ontwikkelomgeving is flexibel en kan worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen. Het principe van het “instellen van parameters in plaats van programmeren” helpt engineers om projecten snel en foutloos te configureren. Complexe functies voor uitgebreide projecten worden out-of-the-box geleverd om intuïtieve en robuuste toepassingen te maken.