woensdag, maart 22, 2023

Specialisme

Stofmetingen

Analyse

Sleutel-op-de-deur

Optyl

Optyl is niet enkel de exclusieve verdeler van verschillende stofmeters in de BeNeLux maar tevens zelf ontwerper en fabrikant van specifieke stofmeetsystemen.

Onze eigen ontworpen en gepatenteerde systemen omvatten een online isokinetische (draagbare) stofmeting die per direct een resultaat in mg/m³ weergeeft. Dit is een volledig automatisch systeem met een minimum van menselijke handelingen. Zo verkleint niet enkel de kans op contaminatie maar is ook het resultaat per direct gekend en dient men geen 2 weken te
wachten op de resultaten van het labo.

Ook hebben wij toestellen om de omgeving nauwkeurig te monitoren. Dit zowel naar ARBO ; Welzijn op het Werk; als naar ATEX preventie toe. Deze toestellen kunnen ook gebruikt worden om de stofconcentratie in een omgeving of hal te meten. Bij het verkopen, ontwerpen en maken van eigen en andere toestellen, zorgt Optyl ook voor de indienstname, opstart, onderhoud en kalibratie.

Met ons eigen kalibratielaboratorium en kalibratieprotocollen, kunnen we iedere stofmeter kalibreren. Dit zowel voor eigentoestellen als toestellen van derden. Het enige dat we nodig hebben is het desbetreffende toestel en ca. 2kg van het stof/poeder.

Ondertussen hebben wij reeds meer dan honderd kalibraties uitgevoerd en dit ondermeer voor FrieslandCampina, Cargill, Metallo-Chimique en anderen.

Verder hebben wij ook mobiele stofmetingen die zowel gehuurd als door ons ter plaatsen gebruikt kunnen worden.

Uiteraard kan men nog steeds voor de klassieke stofmetingen na de filters (broken bag detectie) als de officiële stofmetingen in de schouw (emissiepunten) bij ons terecht.

Ook voor de gekende gasanalyses is Optyl uw aanspreekpunt. Zodoende kunnen wij jullie uniek aanspreekpunt zijn voor een complete CEM oplossing. Naast stof en gas hebben wij ook flow in ons gamma.

Volledige ontzorging en sleutel op deur behoren ook tot de mogelijkheden.

Optyl is dus uw partner voor het ganse project.

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Genenbosstraat 9/1, B-3560 Lummen, Belgie
Telefoon +32 3 825 24 09
Email info@optyl.be
Website www.Optyl.be
Social media kanalen LinkedIn

Meer Optyl? Lees onze onderstaande artikelen: