Parker lanceert de icount LaserCM30, een next generation deeltjesteller met testprocedure die in minder dan 90 seconden uitgevoerd wordt

Parker Hannifin, de wereldwijde leider op het gebied van bewegings- en regeltechniek, heeft vandaag de lancering van de Parker icount LaserCM30-deeltjesteller aangekondigd. Deze deeltjesteller is een gebruiksvriendelijk diagnose hulpmiddel voor gebruik in het veld dat onderhoudspersoneel de mogelijkheid biedt de zuiverheid van de hydraulische vloeistof snel en eenvoudig te bepalen voor een groot aantal toepassingen, waaronder graafmachines, reachstackers, wielladers, boor- en stuurapparatuur, voor de landbouw-, bouw-, olie en gas-, stroomopwekkings-, maritieme, mijnbouw-, bosbouw- en industriële sectoren.

De Parker icount LaserCM30 is de deeltjesteller voor vloeistofverontreiniging en biedt testprocedures die in minder dan 90 seconden uitgevoerd worden. Deze deeltjesteller biedt cleanliness reporting, gegevensinvoer en integraal printen volgens ISO 4406, NAS, 1638, AS4059 en GOST.

De icount LaserCM30 is uitgerust met een microprocessor geregelde optische scanvoorziening voor een nauwkeurige vervuilingsmeting met een kalibratiebereik van ISO 0 tot ISO 22. De deeltjes worden gemeten met een fotodiode die de lichtintensiteit omzet in een voedingsspanning, opgenomen op tijd. Als het deeltje over het venster beweegt, neemt de hoeveelheid licht proportioneel t.o.v. de grootte van het deeltje af. Deze spanningsvermindering wordt gemeten en opgeslagen in de icount LaserCM30-computer op een van de zes kanalen overeenkomstig de grootte van het deeltje. Er worden extra metingen berekend ter referentie. De uitlezingen worden op de draagbare lcd weergegeven in de verwachtte ISO/AS- en NAS-normen, gereed om te printen of om via USB op de computer te downloaden. De onboard-computer biedt een opslag tot 1000 testresultaten.

Een ander kenmerk is dat de Icount LCM30 een geïntegreerde relatieve vochtigheidssensor (% RV) heeft voor het meten van de hoeveelheid water in de olie.

Het compacte, gebruiksvriendelijke ontwerp van de icount LaserCM30 en het bedieningsgemak onderscheiden dit apparaat van andere draagbare deeltjesmonitors op de markt. Het bedienen van het apparaat is zeer eenvoudig. U hoeft slechts de startknop op de handset in te drukken. In de icount LaserCM30 is speciale diagnostiek opgenomen om een effectieve verontreinigingsbewaking van oliesystemen en vloeistofniveaus te garanderen, waardoor tijd en geld worden bespaard. Verontreinigingsbewaking is nu ook mogelijk tijdens het gebruik, wat leidt tot minder downtime.

“We ontwikkelen ons op basis van de behoeften van klanten door ze de mogelijkheid te bieden om veiliger, verantwoordelijker en duurzamer te werken, overal ter wereld,” aldus Shaun Skilton, product manager, Parker Hannifin Hydraulic and Industrial Process Filtration Division EMEA, Condition Monitoring Business Unit, over de lancering van de icount LaserCM30.

Lees meer over de Parker icount LaserCM30 op de Parker website.