PF3A8#H-serie flowsensoren van SMC: meer flexibiliteit en functionaliteit

Een van de nieuwste digitale flowsensoren in het SMC-aanbod, de PF3A8#H, biedt meer flexibiliteit en functionaliteit. Het apparaat is compatibel met IO-Link en kan eenvoudig worden aangesloten op luchtverzorgingsunits. Het nieuwe model onderscheidt zich door de geïntegreerde druk- en temperatuursensoren.

De PF3A8#H heeft een groot debietbereik en een duidelijk en gemakkelijk af te lezen display. Dat is van groot belang bij het monitoren van de hoofdleiding, een aftakking of specifieke apparatuur. De PF3A8#H is de sleutel tot een alles-in-één-oplossing met de geïntegreerde druksensor (meetbereik van 0 tot 1,0 MPa) en temperatuursensor (meetbereik van 0 tot 50 ºC). Het installeren van een extra digitale druksensor, die het gezichtsveld zou beperken, is daardoor niet nodig. Bovendien kunnen luchtverzorgingsunits en flowsensoren samen worden geïnstalleerd. Dit gebeurt efficiënt, zonder extra leidingwerk bij het installeren of verwijderen van de sensor.

De PF3A8#H geeft nauwkeurige informatie. Op een 3-kleuren display met 4 schermen kunnen het gecumuleerde en actuele debiet, druk en temperatuur in één oogopslag worden afgelezen. Het display kan in stappen van 90° worden gedraaid. Zo kunnen operators aantekeningen maken en de flowsensor instellen, terwijl ze de gemeten waarde controleren.

De indrukwekkende debietverhouding van 100:1 wordt gedefinieerd als de verhouding tussen het volledige meetbereik en het minimale meetpunt. Daardoor kan de klant met slechts één product lekken opsporen en het luchtverbruik van de hoofd- of aftakkingsleiding bewaken. Bovendien worden dankzij de IO-link compatibiliteit meer details over de prestaties van een toepassing gegeven. Klanten ontvangen direct informatie over de belangrijkste parameters van de installatie.

De aluminiumlegering van de boring maakt de PF3A8#H zeer duurzaam. De bypass-constructie vermindert de vochtige lucht en vreemde stoffen die de flowsensor tegenkomt, waardoor een langere levensduur mogelijk is.

Meer informatie over de PF3A8#H-serie: klik hier.

Over SMC

SMC is gespecialiseerd in industriële automatisering en is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt SMC oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in iedere industriesector. SMC Corporation, opgericht in 1959, is gevestigd in Tokyo en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd ruim 20.000 medewerkers, 34 productievestigingen en vijf technische centra.

SMC Nederland, opgericht in 1981, heeft vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (Technology Center). SMC Nederland verzorgt ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten. In samenwerking met haar klanten biedt SMC een voorsprong op het gebied van industriële automatisering. De Japanse waarden zijn de basis van het handelen naar medewerkers en klanten. SMC Nederland wil herkend worden als dé kennispartner voor veilige en duurzame technologie.