Pilz organiseert Food & Machinery Safety event in inspirerende omgeving!

Pilz Nederland en Pilz België hebben hun krachten gebundeld en organiseren op donderdag 8 februari a.s. een uniek event in een inspirerende omgeving. Tijdens het Food & Machinery Safety event staat het spanningsveld tussen machineveiligheid en voedselveiligheid centraal. Opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering, ACTA szw in Brasschaat, biedt de locatie voor dit seminar en verrast met een inspirerende praktijkruimte!

Spanningsveld
Voedselveiligheid en machineveiligheid zijn twee disciplines die op gespannen voet staan met elkaar. Want daar waar bij voedselveiligheid een ‘open’-aanpak wordt geprefereerd, prefereert men, om de veiligheid van machines, te waarborgen het liefst een ‘gesloten’-aanpak en worden machineonderedelen afgeschermd. Hoe gaat u als ontwerper hiermee om? En hoe kunt u aan C-normen in de voedingsmiddelenindustrie voldoen zonder dat machineveiligheid in het geding komt? De antwoorden op deze vraagstukken krijgt u tijdens het seminar op 8 februari a.s. Naast dit spanningsveld tussen beide disciplines wordt o.a. aandacht besteed aan innovaties in de voedingsmiddelenbranche en het hygiënisch ontwerpen van machines in deze sector.

Opleider in de procesindustrie
ACTA szw in Brasschaat (België) is de geschikte locatie voor het Food & Machinery Safety event. ACTA is de aanspreekpartner voor technische opleidingen in de industrie. Met name in de procesindustrie, onderhoudstechniek en engineering en logistiek is ACTA actief. Altijd met de focus op veiligheidsbewustzijn. De praktijkruimte van het opleidingscentrum geeft mogelijkheden voor experimenten met ATEX-zones. In de workshops deze dag beoordeelt u zelf de ATEX-installatie bij Acta en ervaart u hoe gevaar in een klein hoekje kan zitten. In heel wat voedingsbedrijven is er een vorm van explosiegevaar aanwezig. Denk aan afgesloten omgevingen of opslagtanks rijk aan fijnstof of poeder, zoals meel of suiker. Deze dag komt u te weten wat de valkuilen zijn bij het werken in ATEX-omgevingen met een focus op explosiebeveiliging voor elektrisch materieel.

Programma
Op donderdag 8 februari starten we het programma om 10.00 uur. Vanaf 09.00 uur kunt u inlopen en bent u van harte welkom voor een gezamenlijk kopje koffie. We sluiten de dag af rond 16.00 uur. Inschrijven voor het Food & Machinery Safety event kan via http://opleidingen.pilz.nl/acta_event. Tot dan!