woensdag, maart 22, 2023

Specialisme

HAZOP

Machineveiligheid

Riscicobeoordelingen

Veiligheidscomponenten

Pilz

Pilz is expert op het gebied van machineveiligheid en industriele automatisering. Met een scala aan services en engineering en een uitgebreid productassortiment, bieden wij complete veiligheidsoplossingen. In onze producten en systemen smelten wij veiligheid en automatisering samen tot een oplossing. Pilz is actief in alle segmenten van de machine- en installatiebouw, waaronder in de verpakkings- en auto-industrie, bij robottoepassingen en in de branches windenergie en spoorwegtechniek. Met onze tooling en expertise beoordelen wij de veiligheid van uw machinepark en nemen, waar nodig, interventies.

Veiligheid
Ook binnen de procesindustrie is veiligheid prioriteit en zijn procedures nodig voor het beoordelen van de veiligheid van procesinstallatie. Het identificeren en vastleggen van installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van brandbare, explosieve of giftige vloeistoffen en gassen, gebeurt door middel van een HAZOP-studie. Een HAZOP-studie wordt gedaan om gevaren en ongewenste situaties te identificeren en heeft het beheersbaar
maken van risico’s als doel. De studie wordt onder leiding van een ervaren voorzitter uitgevoerd door een multi-disciplinair team.

HAZOP
De medewerkers van Pilz zijn in staat een HAZOP-sessie te organiseren of ondersteunen, als voorzitter of notulist en ook als Process Safety Engineer of vertegenwoordiger van andere specialismen.

Het toevoegen van een Pilz medewerker aan het HAZOP-team heeft als voordeel dat een onafhankelijke partij zitting neemt, die geen belang heeft bij ‘gelijk hebben’. Een groot voordeel van Pilz medewerkers is ook dat ze integrale veiligheid in het DNA hebben. Ze zijn gewend om verder te kijken dan het eigen specialisme. De brede technische kennis en ervaring van Pilz levert zeker een bijdrage aan de mitigatie.

Contact
Neem vrijblijvend contact op met Pilz om te bespreken waar de mogelijkheden voor het leiden of ondersteunen van een HAZOPsessie liggen. Lees voor meer informatie onze whitepaper over dit onderwerp of bekijk onze Knowledge Bite over HAZOP.
Kijk op https://services.pilz.nl/kennis/ voor meer informatie.

Voor meer informatie; klik op de link naar de bedrijfspagina.

Adres Havenweg 22, 4131 NM Vianen
Telefoon 0347 – 320477
Email info@pilz.nl
Website www.pilz.nl
Social media kanalen Facebook | Linkedin | Twitter