Port of Moerdijk

Port of Moerdijk heeft door Skylab een nieuwe gateway laten plaatsen op 114 meter hoogte. Met de nieuwe gateway worden netwerken van sensoren aan elkaar geknoopt en wordt het dataverkeer betrouwbaarder en in capaciteit verbeterd.

Ook Port of Moerdijk wil verder digitaliseren. Begin vorig jaar werd er aan de westzijde van het haven- en industrieterrein al een gateway geplaatst om dataverkeer te vergemakkelijken en betrouwbaarder te maken. Nu heeft Skylab ook aan de oostzijde een gateway geïnstalleerd, boven op een 114 meter hoge windturbine.

Het netwerk op het terrein is een Long Range Wide Area Network (LoRaWAN). Daarmee kunnen draadloze sensoren autonoom functioneren en hun data over zeer grote afstanden verzenden. Het netwerk wordt onder andere gebruikt om toe te zien op kritieke leefomgeving-parameters, zoals luchtkwaliteit en CO2. Ook sensoren die redelijkerwijs niet bekabeld kunnen worden, kunnen met dit netwerk hun data versturen.

Het netwerk wordt ook ingezet voor diverse andere toepassingen: beveiliging van poorten en gebouwen, het monitoren van beschadigingen en het uitlezen van slagbomen.

Gateways die op grote hoogte worden geïnstalleerd zijn uitermate interessant voor industriële remote toepassingen. De tweede gateway bij Port of Moerdijk vergroot het dekkingsgebied met maar liefst 80 vierkante kilometer.

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier op industrie vacatures.