Première: Rittal presenteert schakelkastinnovatie

Op 23 april is het zo ver. Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar viert Rittal op de Hannover Messe 2018 de première van zijn nieuwe vloerstaande kastsysteem voor de digitale waardecreatieketen. Rittal toont de schakelkastinnovatie op het highlight-gedeelte van zijn ruim 2.300 m2 grote beursstand. Andere highlights zijn het nieuwe sokkelsysteem, het in hoogte verstelbare draagarmprofiel voor machinebedieningen, slimme systemen voor de schakelkast-, machine en IT-koeling en het nieuwe Secure Edge Data Center.

Naast het nieuwe vloerstaande kastsysteem presenteert Rittal een geïntegreerd koelsysteem – een symbiose van schakelkast en koelaggregaat ­– alsmede een Ri4Power-toepassing voor laagspanningsinstallaties. Zij laten zien dat het voordeel van het nieuwe vloerstaande kastsysteem niet alleen in de kast zelf zit, maar in de systematische samenwerking met koelaggregaat- en stroomverdelingscomponenten.


Nieuw sokkelsysteem voor eenvoudige montage
Een ander highlight op de beurs is het nieuwe sokkelsysteem. Het nieuwe systeem combineert alle voordelen van de huidige TS 8- en Flex-Block-sokkelsystemen in één systeem. Het monteren van de sokkel gaat nu veel eenvoudiger en het nieuwe systeem integreert daarnaast ook andere functies zoals een veilige bevestiging van kabels met behulp van standaardchassis.

Andere productinnovaties van Rittal zijn het in hoogte verstelbare draagarmprofiel dat een ergonomische plaatsing van een panel of bedieningselementen op machines en installaties mogelijk maakt, en de completering van het LED-systeemverlichtingsprogramma.


Slimme koelsystemen voor meer efficiëntie
De nieuwe Blue e+ wandmontage-koelaggregaten met 1,6 kW en Blue e+ chillers met een koelvermogen tussen 2,5 – 6 kW verhogen de energie-efficiëntie bij de koeling van schakelkasten en machines. Door de nieuwe IoT-interface kunnen deze koelsystemen van Rittal communiceren in Industrie 4.0-toepassingen.

Rittal brengt bovendien een compleet assortiment nieuwe IT-koelsystemen voor losse racks en complete datacenters op de markt. Tot het nieuwe assortiment behoren koelsystemen op basis van koudemiddel met vermogens van 20 kW, hybride systemen (met indirecte vrije koeling) met koelvermogens van 35 kW en een nieuwe generatie watergekoelde IT-koelsystemen.


Veilige edge-datacenters voor Industrie 4.0
Een andere IT-innovatie is het nieuwe Secure Edge Data Center. Dit turn-key systeem voor datacenters, dat Rittal samen met zijn mondiale partners ABB en HPE ontwikkelde, is speciaal bestemd voor de ruwe industriële omgevingen. Ondernemingen hebben met de veilige edge-datacentes in real time toegang tot belangrijke gegevens waardoor zij op de juiste manier kunnen reageren. IT-capaciteiten komen hierdoor dichter bij de locatie van de gegevensregistratie en machinebesturing.


Digitale waardecreatieketen volgens Industrie 4.0
Bezoekers op de stand kunnen bovendien de waardecreatieketen in de besturings- en schakelinstallatiebouw vanuit Industrie 4.0-perspectief ervaren. De afdeling Rittal Automation Systems ondersteunt de werkplaatsprocessen met zijn systeemprogramma – van handgereedschappen tot aan volautomatische installaties.

Hoe het lukt om industriële engineerings- en productieprocessen continu te digitaliseren, is te zien bij het technologienetwerk “Smart Engineering and Production 4.0” van Eplan, Rittal en Phoenix Contact in hal 8, stand D28. Aan de hand van een bijzondere live-presentatie van een schakelinstallatie kunnen bezoekers ervaren hoe sterk geautomatiseerde productie bij een partijgrootte van 1 werkt.

Zusteronderneming Eplan geeft in hal 6, stand H30 op de Hannover Messe 2018 een eerste indruk van de nieuwe versie 2.8 van het Eplan-platform. Deze nieuwe versie biedt enkele doorslaggevende ergonomische vernieuwingen. De vernieuwingen zorgen er niet alleen voor dat de engineering sneller plaatsvindt, maar bevorderen door uitbreidingen van de macrotechnologie ook de automatisering en standaardisatie.

Nederlandse première
Wij nodigen u uit om op verschillende locaties in Nederland zelf live Rittal’s nieuwe geperfectioneerde systeem te beleven. Kom op 8 mei naar Zevenaar, 16 mei naar Waalre of 24 mei naar Reeuwijk. Laat u inspireren door de vele toepassingen die u extra voordelen bieden. Meer informatie en aanmelden kan via de speciale landingspagina www.rittal.nl/premiere.