procesbesturing voor Nereda afvalwaterzuiveringsinstallaties

Royal HaskoningDHV en Schneider Electric werken samen aan de volgende generatie procesbesturing voor Nereda afvalwaterzuiveringsinstallaties

  • Industriële en huishoudelijke afvalwaterklanten krijgen volledig levenscyclusbeheer, soepele integratie van IT/OT-diensten en verbeterde systeemdiagnostiek

Royal HaskoningDHV kondigt aan dat Schneider Electric wereldwijde voorkeursleverancier is voor de Nereda® afvalwaterzuiveringsoplossing. Schneider Electric is internationale marktleider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering en werd recent door Corporate Knights uitgeroepen tot ‘s werelds meest duurzame bedrijf in 2021. HaskoningDHV is een onafhankelijk adviesbureau dat digitale technologieën en softwareoplossingen integreert om installaties te ontwerpen, te beveiligen en te onderhouden – in de marktsegementen infrastructuur, transport, gebouwen, energie, waterproductie en industriële en huishoudelijke afvalwaterzuivering. Nereda is een duurzame en kosteneffectieve afvalwaterzuiveringstechnologie die water zuivert met gebruik van de unieke eigenschappen van aerobe korrelslib. Met meer dan 90 opgeleverde projecten wereldwijd is Nereda een gevestigde technologie voor zowel gemeentelijk als industrieel gebruik.

Als voorkeursleverancier combineert Schneider Electric de mogelijkheden van de EcoStruxure™ Automation Expert-oplossing, ‘s werelds eerste universele automatiseringssoftware, met Nereda-technologie om de volgende generatie Nereda-procesbesturingen te ontwikkelen. EcoStruxure™Automation Expert biedt gebruikers de oplossing om hardware-onafhankelijk te programmeren, een compleet levenscyclusbeheer van de installaties, een soepele integratie van IT/OT-diensten en een verbeterde systeemdiagnostiek.

“Ik ben blij om Schneider Electric te mogen verwelkomen in de Nereda Community. Deze samenwerking zal onze klanten ten goede komen met een nog sterkere projectuitvoering, installatieprestaties en mogelijkheden voor optimalisatie”, aldus René Noppeney, Global Director Water Technology Products, Royal HaskoningDHV.

“We kijken ernaar uit om Nereda’s bekroonde afvalwaterzuiveringstechnologie te kunnen ondersteunen”, aldus Alain Dedieu, President Water en Wastewater, Schneider Electric. “EcoStruxure™ Automation Expert hanteert een software-centrische en  IT/OT-benadering van automatisering. Hierdoor kunnen geavanceerde IT-toepassingen, -tools en -technologieën eenvoudig worden geïntegreerd en is een grotere vrijheid van de hardware en asset-based onderhoud mogelijk. Dit alles verbetert de duurzaamheid en flexibiliteit in afvalwaterzuiveringsinstallaties.”

Nereda staat bekend om zijn geïntegreerde softwarebesturing waarmee exploitanten van installaties direct de prestaties kunnen volgen aan de hand van belangrijke parameters, en zo het zuiveringsproces kunnen optimaliseren.

De oplossing met EcoStruxure™ Automation Expert biedt een integratie van de Nereda besturing met de procesbesturing zodat de gebruikers ontzorgd worden

vanaf de bouw tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.

Deze nieuwe samenwerking met Schneider Electric is een belangrijke stap om de Nereda-technologie verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt de samenwerking mogelijkheden voor digitale integraties voor verdere optimalisatie van de prestaties.