Links een fornuis, midden en rechts reactors en onder pijpenbruggen (foto: commonswikimedia).

Voorzitter Henk Akse van het Kennisnetwerk Procesintensificatie PIN-NL pitcht tijdens de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch op 10 oktober twee veelbelovende ontwikkelingen van ECM Technologies en Johnson Matthey op het gebied van procesintensivering. Hierbij gaat het om swirl coils voor kraakfornuizen en apparatuur waarmee raffinaderijen SMR-units kunnen retrofitten.

Kraakfornuizen voor ethyleenproductie verbruiken veel energie en emitteren daarbij ook veel CO2. Wereldwijd staan deze fornuizen in vele grote krakercomplexen, dus ook in Europa en in Nederland. De uitstoot van het broeikasgas moet naar beneden en krakeroperators kunnen hierbij binnenkort een beroep doen op de kennis en expertise van het Nederlandse bedrijf ECM Technologies. De onderneming is actief op het gebied van electrochemical machining en werkt onder meer hard aan de productie van full scale swirl coils voor kraakfornuizen. Hierbij schroeft het te kraken gas zich een weg door de coil en neemt daardoor veel beter warmte op. Het resultaat is een meer intense warmteoverdracht, lagere fornuistemperaturen en een veel lager energieverbruik c.q. lagere CO2 uitstoot bij gelijkblijvende ethyleenproductie. De negen meter versies van de coils zijn inmiddels op de markt. ECM Technologies bouwt momenteel de machines waarmee ze de 12 meter versies kunnen gaan produceren. De coils worden vooralsnog niet in Nederland toegepast, maar volgens ingewijden lopen er achter de schermen discussies tussen ECM Technologies en geïnteresseerde bedrijven.

Steam Methane Reforming

De andere pitch gaat over de nieuwe apparaten van Johnson Mattthey waarmee raffinaderijen bestaande steam methane reforming units kunnen retrofitten. SMR is de belangrijkste machine om waterstof te maken. Op raffinaderijen is een SMR-unit verantwoordelijk voor ca. 25 procent van
het totale energieverbruik. Johnson Matthey heeft als vooraanstaande wereldwijde leverancier van SMR technologie het voortouw genomen bij intensivering van het bestaande proces. Het bedrijf brengt nieuwe internals op de markt waarmee raffinaderijen bestaande SMR’s kunnen retrofitten. Eenmaal aangebracht dwingen de katalytisch actieve helixvormige metaalstructuren het instromende gas om veel beter warmte van de wand op te nemen. Gevolg: een lager energieverbruik en een veel geringere CO2 uitstoot bij gelijkblijvende waterstofproductie. Deze technologie wordt vooralsnog niet in Nederland toegepast, maar in het buitenland heeft Johnson Matthey inmiddels een aantal SMR’s gerevamped.

Bekijk hier de site van PIN-NL