Boelen Adviesgroep

Head of Process Technology

Boelen Adviesgroep

Geplaatst 2 maanden geleden

In het kort

Ben je een Proces Technoloog met ruime ervaring in chemisch georiënteerde productie-omgevingen? Kun jij als people manager een team en organisatie motiveren om procestechnologische processen te verbeteren en te vernieuwen? Dan zou de stap naar een toonaangevende producent als Head of Process Technology de volgende stap in je carrière kunnen worden.

Functie

In deze nieuwe positie ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van bestaande (productie)processen en de opschaling van nieuwe producten naar productieniveau. Je initieert en leidt het onderzoek naar de effectiviteit en efficiëntie van processen. Daarbij kijk je continue naar nieuwe procestechnologische ontwikkelingen die de operationele resultaten van productielocaties kunnen verbeteren als het gaat om kwaliteit, capaciteit en rendement.
Door op motiverende wijze leiding te geven aan het team van procestechnologen, verbind je op een natuurlijke wijze BYK’s procestechnologische werkzaamheden die vaak plaatsvinden binnen de afdelingen R&D, Projecten en op de Nederlandse productielocaties. In je werkzaamheden heb je oog voor de begeleiding van medewerkers, het belang van verschillende stake-holders en kijk je hoe de samenwerking op procestechnologisch vlak verder is te verbeteren. Daarbij voldoen alle werkzaamheden aan de geldende voorschriften op gebied van veiligheid en milieu. In deze positie rapporteer je aan het Head of R&D en is Deventer je standplaats.

Profiel

  • Een opleiding Chemische Technologie op minimaal BSc of MSc niveau met minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de chemische industrie;
  • Gedreven en pro-actieve people manager met goede communicatieve vaardigheden in Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits;
  • In staat de belangen van verschillende stakeholders te overzien en te behartigen;
  • Klantgerichte en analytische instelling met een hoog veiligheids- en kwaliteitsbesef;
  • Kennis van de gangbare wet- en regelgeving voor de procesindustrie.

Wat heeft BYK Netherlands te bieden

  • Verantwoordelijke positie bij een prominente producent van speciaal chemicaliën;
  • Ruimte om initiatief te nemen en op termijn door te groeien binnen de organisatie;
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Opdrachtgever

Onze opdrachtgever BYK Netherlands (www.byk.com) is als onderdeel van de ALTANA Group wereldwijd actief. Met locaties in onder andere Deventer, Denekamp en Nijverdal zijn zij een leidende producent van grondstoffen en additieven. De belangrijkste afzetmarkten zijn Europa, Amerika en het Verre Oosten, waar hun producten worden toegepast in alledaagse producten zoals verf, drukinkten, kunststoffen en lijmen.
Sinds het begin van de activiteiten in Nederland heeft de organisatie zich gericht op met name batchgewijze fabricage van producten. In de loop der jaren is daarvoor een reactorpark opgebouwd waarbij met een grote mate van flexibiliteit emulsies, dispersies en vaste stoffen kunnen worden geproduceerd onder verschillende condities. BYK Netherlands voert een gericht meerjarig strategisch plan uit om de organisatie verder te ontwikkelen en haar marktposities verder te versterken. Hierbij ontstaan ook voor de medewerkers meer mogelijkheden om proactief hun carrière verder te ontwikkelen. In het kader van de verdere professionalisering van de activiteiten zijn we voor onze relatie op zoek naar invulling voor deze nieuwe positie.