Encon

Adviseur energiebesparing industrie

Encon

Nijmegen
Geplaatst 4 maanden geleden

Energiebesparing en verduurzaming spelen een steeds grotere rol, zowel wereldwijd als in Nederland. Dit is te merken aan o.a. toenemende maatschappelijke druk om actie te ondernemen en duidelijke prioritering op de politieke agenda’s. Vooral de industrie staat onder druk om te komen met oplossingen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en dat is precies waar wij over gaan tot actie.

We zijn vanwege de groei van de organisatie op zoek naar een adviseur energiebesparing industrie.

 

Bedrijfsprofiel

Encon focust zich op energiebesparing voor technische installaties in de industrie en hernieuwbare energieopwekking. We hebben vestigingen in Nederland en België. Onze werkzaamheden bestaan uit:

 • Realisatie van grote Zon/PV-installaties (500 kWp – 50+ MWp): haalbaarheid, globaal ontwerp, aanbesteding, uitvoeringsbegeleiding. Van eerste idee tot oplevering.
 • Onafhankelijke inspecties van installaties: PV, energie-opslag, LED-verlichting, etc
 • EED, MJA, Informatieplicht
 • Energiebesparingsprojecten bij industriële bedrijven: proces, HVAC, utilities (perslucht, heet water, stoom, koeling, vacuüm, etc.) verlichting, etc.
 • Strategische advisering op energiebeleid en tactische opties
 • Energiezuinige bestaande bouw: BREEAM-In-Use begeleiding

 

Korte omschrijving

Als adviseur energiebesparing industrie ben je verantwoordelijk voor het tot stand komen van energiebesparende oplossingen voor industriële bedrijven. Waarbij de vragen zijn gedreven door wettelijke plichten of door intrinsieke drijfveren. Je voert energieonderzoeken uit binnen (met name) de productie-industrie en bent vervolgens is staat om met die resultaten de klant mee te nemen in het proces van globale ideeën naar concrete acties. Door jouw vakinhoudelijke kennis kun je, korte en langere termijn, opties goed tegen elkaar afwegen en de vertaling maken naar wat dit betekent voor de klant en haar besparing op CO2. Daarnaast ondersteun je als engineer bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Om succesvol te zijn in de beschreven rol moet je beschikken over uitstekende klantvaardigheden en goed inzicht in recente technische ontwikkelingen.

 

Functie-eisen

 • Een technische opleiding op HBO of WO-niveau of gelijkwaardig door ervaring: werktuigbouwkunde, sustainable energy technology, Energietechniek, Algemene Operationele Techniek, etc.;
 • Interesse en passie voor duurzame energie en procestechnologie;
 • Bij voorkeur meerdere jaren relevante ervaring als adviseur;
 • Je bent van nature iemand die het voortouw neemt in projecten;
 • Je hebt ervaring om met industriële klanten om te gaan of vindt dit interessant;
 • Contactvaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je hebt ervaring in het managen van projecten met meerdere partijen
 • Pluspunten voor kennis/ervaring: stoom- en heet watersystemen, koelinstallaties, vacuümsystemen, hydrauliek, energiemonitoring en -beheer. Zonne-energie, windenergie, power systems, energie-opslag.

Deze functie is ideaal voor iemand die een 2e of 3e stap in zijn of haar carrière wil maken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende & gevarieerde baan bij een jong, groeiend ingenieursbureau met grote klanten zoals WDP, Suiker Unie, Bayer, Ikea, Kraft Heinz, Saint Gobain, Bolsius, Farm Frites. Encon is actief in heel Europa.

Je ontvangt een jaarcontract met een marktconform salaris. Daarnaast krijg je een volledig elektrische leaseauto, laptop en telefoon van de zaak. Thuiswerken is mogelijk (als je niet naar klanten hoeft). Werken in een collegiaal team met verschillende specialismen waar ruimte beschikbaar is om je ontplooien en waarbij wij je ondersteunen.

 

Interesse?

Voor sollicitaties en vragen kan er contact worden opgenomen met:

Encon Nederland
t.a.v. Marcella Meijman
marcella.meijman@encon-energy.nl

www.encon-energy.nl
+31-(6)-42 64 6556

Klik hier voor de vacature op de Encon website.