Croonwolter&dros

Afstudeerstage: (sensor) datacollectie m.b.v. nieuwe internet of things (iot) technologiën

Croonwolter&dros

Geplaatst 2 maanden geleden

Over de functie:

Techniek:
Met de komst van IoT (Internet of Things) neemt de vraag naar efficiënte communicatie toe. LoRa(WAN) (Long Range Wide Area Network) lijkt hierop het antwoord. LoRa is een technologie die apparaten met elkaar laat communiceren tegen een zeer laag energieverbruik. LoRa is geschikt voor het verzenden van kleine hoeveelheden informatie waardoor het bij uitstek geschikt is voor simpele commando’s zoals het op afstand in- en uitschakelen van apparaten, maar ook voor het monitoren van alarmen en statussen.
Er zijn echter ook oplossingen mogelijk m.b.v. devices die gebruik maken van andere protocollen.

Case:
De stichting Worldclass Maintanance heeft het Fieldlab CAMINO ingericht. In Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoren en gegevensanalyse centraal. Croonwolter&dros participeert met een aantal partijen, waaronder Rijkswaterstaat in de ‘Proeftuin sluis Eefde’. In dit project worden diverse continue metingen gedaan. Dit gebeurt met traditionele bekabelde meetsensoren. De meetdata wordt geanalyseerd om voorspellingen te kunnen doen t.b.v. het onderhoud.

Doel:
Croonwolter&dros is op zoek naar aan standaard (cloud) oplossing t.b.v. meetdata collectie gebaseerd op Internet of Things technologieën. De oplossing dient in meerdere markten (industrie, utiliteit, marine en offshore) toepasbaar te zijn.

Opdracht: 1. Stel een trade-off op waarbij een aantal mogelijke oplossingen met elkaar vergeleken worden. Aspecten die onderzocht dienen te worden:

 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Robuustheid
 • Werkproces
 • IT security
 • Koppelbaarheid met andere systemen
 • Universele toepasbaarheid

2. Bouw in samenwerking met een klant van Croonwolter&dros één of meerdere testopstellingen zodat de theorie in de praktijk getoetst kan worden en verwerk de uitkomsten in een test rapport.
3. Stel een eind adviesrapport op.

Waar kom je te werken

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen.
We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.
Wij zijn verantwoordelijk voor de complete technische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen, tunnels, bruggen, sluizen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren. Nationaal en internationaal.
Met onze diensten dragen we bij aan het goed en kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties.
Wij onderscheiden ons door op elk niveau duurzaamheid door te voeren. De dienstverlening van Croonwolter&dros bestaat uit advies, integraal ontwerp, realisatie en beheer. Turn key, in partnership of op projectbasis. Bij elke opdracht streven we naar de hoogst haalbare normen voor de eindgebruiker op de gebieden veiligheid, comfort, communicatie en energiemanagement. Functionele behoeften van de eindgebruiker en kosten-effectiviteit staan centraal.

 • De afdeling Technische Automatisering en Informatisering (T-AI) richt zich op het ontwerp, de engineering, de realisatie en de instandhouding van automatisering oplossingen.
 • Wij bedienen klanten in de markten Industrie, Infra, Utiliteit en Marine & Offshore.
 • Wij focussen ons op projecten met een hoge automatiserings- component.
 • Sleutelwoorden: Bediening en Besturing, MES (Manufacturing Execution Systems), Cyber Security, Energiemanagement, Industry 4.0.

Ervaring

 • HBO;
 • Je loopt niet weg voor een uitdaging;
 • Je vindt het belangrijk dat er écht iets wordt gedaan met de uitkomsten van je onderzoek;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en pakt je verantwoordelijkheid;
 • Je bent gemotiveerd om hier een succes van te maken;
 • Je hebt humor en vindt gezelligheid binnen een onderneming belangrijk;
 • Techniek is je passie en software is je hobby;
 • Een leergierige en gemotiveerde student met een onderzoekende geest die het leuk vindt om klantvragen uit te werken tot tastbare toepassingen op het gebied van automatiseringssystemen.

Wat wij bieden

Een boeiende periode in een dynamische en stimulerende werkomgeving met een open cultuur;
Goede begeleiding waarbij je de ruimte krijgt om te leren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen;
Je wordt beschouwd als volwaardig lid van de organisatie en zult tijdens je periode in ons bedrijf de kans en vrijheid krijgen om op verschillende niveaus taken zelfstandig en/of gedeeltelijk zelfstandig uit te voeren;
Een aantrekkelijke stage- en reiskostenvergoeding. (Zolang er geen sprake is van een OV – kaart).

Interesse

Wil jij ook bij Croonwolter&dros aan de slag? Reageer dan direct via de button ‘Solliciteren’. Vul het online formulier zo volledig mogelijk in en voeg jouw CV toe als bijlage. Wij streven er naar om jouw sollicitatie binnen 24 uur in behandeling te nemen.

Indien je eerst meer informatie wilt over de vacature of werken bij Croonwolter&dros in het algemeen, neem dan contact op met Ton Arends op telefoonnummer 06-81455587.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.