Aurubis Netherlands B.V.

Automation Engineer

Aurubis Netherlands B.V.

Geplaatst 6 maanden geleden

Ben jij een gedreven en resultaatgerichte Automation Engineer met hart en wortels in de industrie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Aurubis Netherlands B.V. heeft voor haar locatie in Zutphen een vacature voor een

 

Automation Engineer

 

Over de functie van Automation Engineer
Als Automation Engineer werk je zowel zelfstandig als in teamverband aan optimalisatie van geautomatiseerde procesvoeringen. Daarmee heb je een belangrijke rol bij het continu optimaliseren van onze productieprocessen. Je maakt deel uit van onze afdeling Maintenance & Engineering bestaande uit zeven Engineers.

 

Wat vragen we van jou?

  • Een afgeronde Technische HBO opleiding (bijv. Elektrotechniek, Industrial Automation, etc.);
  • Kennis en ervaring op het gebied van PLC programmering, Siemens S7, WinCC of vergelijkbaar;
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Een proactieve werkhouding, je toont initiatief, je bent analytisch sterk en hebt een goed ontwikkeld probleemoplossend vermogen;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wat zijn je taken als Automation Engineer?
Als Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor onderhoud en ontwikkeling van onze besturingssystemen. Je vertaalt wensen en eisen uit de business naar efficiënte en kwalitatieve besturingsoplossingen. Daarmee heb je een belangrijke rol bij het optimaliseren van onze productieprocessen. De werkzaamheden bestaan zowel uit het onderhouden van bestaande systemen als uit het bedenken en ontwerpen / programmeren van nieuwe besturingsoplossingen. Ook houd je je bezig met het oplossen en documenteren van complexe besturingstechnische problemen en storingen aan de productieprocessen.

 

Wat biedt Aurubis jou?
We bieden je een afwisselende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden in een internationaal concern dat de ontwikkeling, kwaliteit en veiligheid van haar medewerkers zeer hoog in het vaandel draagt. Aurubis geeft je de kans om je verder te ontwikkelen als Process Engineer of op termijn in hieraan gerelateerde functies. Je hebt te maken met een grote diversiteit in projecten en activiteiten en werkt samen met alle vakdisciplines, van de werkvloer tot het management. De functie biedt veel vrijheid voor eigen initiatief en de mogelijkheid om door te groeien binnen het bedrijf.

 

Wie zijn wij?
Aurubis Netherlands B.V. in Zutphen maakt deel uit van het Duitse beursgenoteerde Aurubis AG, met het hoofdkantoor in Hamburg. Aurubis AG is een toonaangevende koperproducent en ’s werelds grootste recycling bedrijf voor koper. Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 1.000.000 ton koperkathoden en daaruit diverse koperproducten. Aurubis AG heeft circa 6.500 medewerkers en diverse productievestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Aurubis over een uitgebreid service – en distributienetwerk voor koperproducten in Europa, Azië en Noord-Amerika.

 

Binnen het onderdeel Flat Rolled Products van Aurubis richt de vestiging in Zutphen zich met ongeveer 330 medewerkers voornamelijk op de productie van dunne messing- en koperstrip. Deze strip wordt onder andere toegepast in de automobielindustrie en de elektrotechnische/elektronica industrie. De cultuur van de onderneming kan getypeerd worden als no-nonsense, open en informeel met een gezonde doenersmentaliteit en een duidelijke resultaatgerichtheid. Binnen de organisatie bestaat veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in moderne technologie, kwaliteit, veiligheid en milieu.

 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij de afdeling HR. Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer: 0575 – 594 594. Meer weten? Kijk op www.aurubis.nl.

 

Maak van deze leuke vacature jouw nieuwe baan!
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Technisch Engineer, Productie Engineer, Proces Engineer, Maintenance, Engineering, Elektrotechniek, Industrial Automation