OCI Nitrogen

Chemical Engineer

OCI Nitrogen

Geplaatst 3 maanden geleden

Ben jij onze nieuwe Chemical Engineer?

OCI Nitrogen is in Europa een van de marktleiders in stikstofhoudende kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine. De kunstmest, die OCI Nitrogen produceert, verbetert de productiviteit van de landbouw. Melamine wordt gebruikt als grondstof voor lijmen en harsen in velerlei toepassingen zoals meubelplaten, laminaatparket, coatings en kunststof serviezen.

Het hoofdkantoor van OCI Nitrogen is gevestigd in Geleen en onze productielocaties zijn gevestigd op het Chemelot terrein, eveneens in Geleen.

Voor OCI Manufacturing Ammonia (OMA) zijn we op zoek naar een Chemical Engineer.

Wat ga je doen als Chemical Engineer?

OCI Nitrogen bezit twee grootschalige productiefaciliteiten voor ammoniak op de Chemelot Site in Geleen en een ammoniakterminal in de Rotterdamse Europoort. De uitdaging is om uit de bestaande installaties zoveel mogelijk tonnen te halen en de variabele kosten nog verder te verlagen de komende jaren.

Als Chemical Engineer lever je hierin voornamelijk een bijdrage door het bewaken en continu verbeteren van het operating window in relatie tot de integriteit en de integrale performance van de fabrieksinstallatie (SHE, capaciteit, kosten).

Als Chemical Engineer draag je bij aan het oplossen van korte- en middellange termijn plant problemen en het optimaliseren van de plant vooral door de inbreng van diepere/bredere technologische kennis over de plant en van oplossingsstrategieën door middel van troubleshooting, het uitvoeren van feasibility studies en ondersteuning van projecten.

Wie ben jij?
Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding chemische technologie. Meerdere jaren ervaring als chemisch technoloog bij een bedrijf in de chemische procesindustrie is een pré.

Je bent een teamspeler die met andere disciplines weet te communiceren en ze bij elkaar kan zetten om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, je bent analytisch sterk, stressbestendig, je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt een flexibele, klantgerichte en pro-actieve houding en je hebt commitment voor meerdere jaren in deze functie.

Wat bieden wij jou?

Een interessante functie in een dynamische omgeving met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, goede arbeidsvoorwaarden en een aangename sfeer.

Naast een basissalaris krijg je een 13e maand, een maandsalaris vakantiegeld ( >8%), een winstuitkering en een bonus/target regeling.
Ook bieden we jou een collectieve pensioenregeling en een ziektekostenverzekering met collectiviteitskorting. Je hebt ruime opleidingsmogelijkheden en er is een goede verlofregeling.
Uiteraard staat deze functie open voor zowel mannen als vrouwen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Dertiende maand / Eindejaars Bonus
  • Vakantiegeld
  • Bonus / Winstdeling

Soort dienstverband: Fulltime