Enexis Netbeheer (Tilburg)

Componentverantwoordelijke Gastechniek

Enexis Netbeheer (Tilburg)

Tilburg
Geplaatst 10 maanden geleden

Wij zoeken een onderhouds-expert met veel kennis van gastechnieken
Als Componentverantwoordelijke Gas ben je verantwoordelijk voor de instandhouding (onderhoud en vervangingen) van bovengrondse componenten in de regio Zuid-West (dit betreft de vestigingen Roosendaal, Tilburg en Den Bosch). Je identificeert en analyseert kwaliteitsknelpunten en maakt lange termijn plannen voor onderhoud en vervangingen op basis van Risk & Opportunity Based Asset Management. Je faciliteert de totstandkoming van onderhoudsdossiers, maakt zelf beleidsstukken en stelt investeringsvoorstellen op voor vervanging van bovengrondse componenten.

Ook faciliteer je de afdeling Regie op Netwerk Componentkwaliteit (RoN-CK) bij het opstellen van kwaliteits- en vervangingscriteria voor netwerkcomponenten. Je ontwikkelt en beheert de vervangingskaders en ziet toe op een adequate toepassing ervan. Je bent een sparringpartner van de teammanagers, engineers en technische specialisten bij INFRA.

FUNCTIE-EISEN

HBO/WO geschoold en veel kennis van gastechnieken?
Je hebt een afgeronde vakgerichte HBO of universitaire opleiding met daarbij zeer ruime kennis en ervaring op het gebied van gastechniek en Reliability Centred Maintenance (RCM). Als Componentverantwoordelijke Gas weet je geheel zelfstandig de regie te nemen en daarbij het juiste beleid uit te dragen en toe te passen. Je geeft advies over één of meerdere complexe onderdelen en besluitvormingen, in eerste instantie vooral zelfstandig en indien nodig in afstemming met collega’s Componentverantwoordelijken Gas, beleidsexperts en managers. Daarnaast ben je in staat de werkprocessen en werkprocedures te optimaliseren. Je kent de stand van zaken, hebt overzicht en zorgt dat gebeurt wat nodig is. Je hebt autoriteit, neemt initiatief en stuurt door de organisatie heen.

BEDRIJFSINFORMATIE

Het team Regie op Netwerk Zuid-West (RoN ZW) valt binnen de afdeling Asset Management van netbeheerder Enexis en is verantwoordelijk voor de kwaliteit en capaciteit van de elektriciteits- en gasnetten in het grootste deel van Noord-Brabant. De medewerkers van RoN ZW zijn de architecten van de netten en werken op basis van Risk & Opportunity Based Asset Mgt (ROBAM). We helpen om beleid te ontwikkelen dat aansluit bij de doelstellingen van Enexis en passen dit beleid toe binnen ons eigen gebied door ontwikkelingen te vertalen in concrete aanpassingen in onze netten en componenten. We identificeren knelpunten in netten en componenten, bepalen best passende oplossingen, maken investeringsvoorstellen en stellen opdrachten op voor de afdeling INFRA (die het werk uitvoert). Tevens zijn we een inhoudelijke vraagbaak voor collega’s van andere afdelingen (voornamelijk Asset Management en INFRA) voor netgerelateerde zaken.

Interessante tijd met uiteenlopende uitdagingen!

De ontwikkelingen in het kader van de energietransitie zorgen ervoor dat ons werk op verschillende vlakken uitdagender wordt. Aan de elektriciteitskant wordt het complexer om de juiste balans te vinden tussen instandhoudingswerk (gericht op veiligheid en betrouwbaarheid) en het aansluiten van nieuwe klanten (met name voor de opwek van wind- en zonne-energie). Aan de gaskant komt, naast het onderhouden en vervangen van netten en componenten, de focus de komende jaren steeds steeds meer te liggen op vernieuwing (onder andere door toevoeging van groen gas en mogelijk ook waterstof) en op het realiseren van de warmtetransitievisies van gemeentes (die op sommige locaties zelfs kunnen leiden tot de afbouw van gasnetten).

De Componentverantwoordelijke Gas maakt deel uit van het team RoN Zuid-West, bestaande uit in totaal circa 15 medewerkers. Wij zijn gedreven door zowel de inhoudelijke kant van ons vakgebied, als het voeren van regie richting interne en externe stakeholders. Wij creëren en houden overzicht, staan in verbinding met onze omgeving en gaan resultaatgericht te werk.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Prima beloning, mooie projecten en fijne werk/prive balans

Ben je al enthousiast geworden? Als sociaal werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij ons krijg je 24,5 vakantiedagen, maar kun je in totaal nog 35,5 dagen bijkopen!

Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen.

Nog steeds enthousiast?

Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling.

  • Deze functie is ingedeeld in klasse 15, met een inschaling tussen € 3.240,- en € 4.629,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek.
  • Een reiskostenvergoeding en een 1e klas OV-kaart, inclusief gebruik van een OV-fiets;
  • Een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
  • Een laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken;

Screeningsbeleid

Ons screeningsbeleid houdt, afhankelijk van de functie, in: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van cv, identiteitspapieren en diploma’s en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan nu via de “Solliciteer” button of neem dan contact op met Erik van’t Wout (Corporate Recruiter) via erik.wout@enexis.nl of bel/app naar 06-25030893

NEEM CONTACT OP MET
Erik Van ‘t Wout

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.