Consultant Machineveiligheid & Procesindustrie

NEN

Delft
Geplaatst 1 jaar geleden

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met onderwerpen als machinebouw, drukapparatuur en procesveiligheid
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke branche
 • Analytische vaardigheden: hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met tegengestelde belangen

 

Wat krijg je?

 • €3.300 – €4.800 bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+12 ATV dagen)
 • Ruime trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon + tegemoetkoming reiskosten
 • Je krijg veel autonomie en flexibiliteit

Als Consultant Machineveiligheid & Procesindustrie bij NEN werk je op het cluster industrie en veiligheid en breng je Nederlandse (en Europese) belanghebbende partijen bij elkaar en begeleid je hen in het proces om tot gezamenlijke afspraken te komen. Deze afspraken worden ontwikkeld en vastgelegd en leiden tot normen op nationaal (NEN), Europees (CEN) en internationaal (ISO) niveau. In jouw rol ben je op de hoogte van de relevante marktontwikkelingen en onderzoek je hoe het gesteld is met Europese regelgeving op het onderwerk drukapparatuur bijvoorbeeld.

Je organiseert normcommissievergaderingen en je geeft de stakeholders een goed beeld van de impact, die standaarden hebben op de markt. Je voert een stakeholderanalyse uit, die jou in staat stelt om de juiste partijen aan tafel te krijgen.

Actuele onderwerpen zijn onder andere het machineveiligheid voor onder andere de voedselveiligheid, projectleider voor het schrijven van een PGS-richtlijn (publicatiereeks gevaarlijke stoffen), een adviestraject over duurzame mobiliteit (zowel goederen als personen).

Het cluster industrie & veiligheid bestaat uit 20 collega’s, waarvan 13 consultants en 7 projectmedewerkers. Je hebt veel autonomie en flexibiliteit, thuiswerken hoort tot de mogelijkheden.

”Als je het leuk vindt om te schakelen tussen publieke en private stakeholders en je kunt er tegen dat je continu verschillende belangen moet vertegenwoordigen, dan is dit een baan voor jou.”

 

Groeipad

Je kunt vanuit je rol als Consultant doorgroeien naar verschillende disciplines binnen NEN. Bijvoorbeeld Consultant bij een ander cluster, Senior Consultant/Projectleider of Programmamanager. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. Ze investeren in hun medewerkers door vanuit de NEN academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou en je functie aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor toegewezen en heb je op regelmatige basis intervisie met collega’s, die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

 

Werken bij NEN

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of ‘best practices’ genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met 280 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5000 commissieleden.

 

Interesse gekregen in deze functie?

Dan komen we graag met je in contact! Solliciteren kan via de “Solliciteer” button,.