Unica

Hardware engineer E&I

Geplaatst 12 maanden geleden

Zorg jij voor optimaal werkende complexe installaties in de industrie? Wij zoeken een ondernemende en ambitieuze engineer!

Jouw uitdaging als Hardware engineer E&I

Als Hardware Engineer E&I ben je verantwoordelijk voor het volledige ontwerp van alle installaties binnen de industrie. Je ontwerpt en tekent elektrotechnische en instrumentatiedeel van installaties voor onze opdrachtgevers en draagt in jouw ontwerp zorg voor een optimale machineveiligheid conform EMC, Atex, SIL en PL standaarden. Jouw technische oplossingen zorgen ervoor dat fabrieksprocessen optimaal verlopen. Als hardware engineer ben je nauw betrokken bij het hele ontwikkelproces van offerte tot inbedrijfstelling. Je werkt samen met software engineers, tekenaars en projectleiders in een projectteam, maakt componentlijsten en werkdocumenten en geeft richting aan de oplossingen binnen de projecten. Ook ben je vraagbaak en aanspreekpunt voor je junior collega’s.
Je adviseert zowel intern als extern, hebt regelmatig contact met klanten en technici van andere bedrijven en bent een bepalende factor in de goede werking van de installaties. Je past de nieuwste technieken toe en gebruikt je creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen en begeleidt inbedrijfstellingen.

Kortom: een technische en uitdagende baan in een hoog innovatieve omgeving met aansprekende klanten. Maak jij samen met ons de toekomst?

Jouw team

Je gaat werken binnen Unica Industry Solutions West te Bodegraven, de specialist in industriële dienstverlening.
Unica Industry Solutions heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van complexe installaties in de productie- en de procesindustrie. Dit doen we door middel van proces, plc, scada en MES engineering. De uitvoering hebben we met montage, paneelbouw en inbedrijfstelling in eigen hand.

De vestiging Bodegraven is net als veel andere vestigingen van Unica een innovatieve locatie met veel aandacht voor klant en mens. Wij geloven dat met zorg en aandacht voor onze medewerkers wij in staat zijn om een ultieme klantbeleving te verzorgen. Dit doen wij met sterk lokaal georiënteerde klantteams die een maximale ontzorging en klanttevredenheid bieden. Veel concepten zijn er in Bodegraven ontwikkeld en via de Unica organisatie uitgerold. Er werken totaal 100 medewerkers binnen Bodegraven.
De organisatie gaat de komende jaren een flinke groei doormaken en daarom zijn de op zoek naar professionals die het verschil kunnen maken.

Onze engineers denken vanaf het begin van een proces mee met onze klanten veelal in de food&feed, pharma, productiebedrijven, energie, water en procesindustrie. Alle technieken binnen procesinstallaties brengen wij bij elkaar om ze optimaal samen te laten werken. Daarnaast zorgen wij voor perfecte omstandigheden op het gebied van klimaat, veiligheid en energievoorziening om het productieproces optimaal te laten functioneren.

Je werkt als Hardware Engineer samen in een projectteam van software engineers en projectleiders en samen zorgen jullie voor het ontwerp en realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Van eenvoudige machinebesturingen tot systemen voor centrale bediening van decentrale objecten en complexe veiligheidssystemen.

Wat biedt Unica jou?

Bij Unica investeren we in jou. We vinden het belangrijk dat jij je professioneel kunt ontwikkelen. Bij ons maak je het verschil in techniek én dienstverlening; onze slogan is niet voor niets ‘Samen maken wij de toekomst’. Veel van onze collega’s volgen ieder jaar opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van (installatie)techniek, werktuigbouw en commerciële- en managementvaardigheden.

Voor deze functie bieden wij jou:

Een fulltime functie (40 uur per week)
Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
Standplaats Bodegraven

 • Een goed salaris;
 • Een pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen;
 • Winstdelingsregeling;
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis of CZ;
 • Een prettige werkomgeving met een familiecultuur en fijne collega’s;
 • Veel vijheid en zelfstandigheid door eigen verantwoordelijkheid;
 • Mogelijkheden om door te groeien.

Natuurlijk vragen we ook wat van jou

 • Je hebt passie voor techniek;
 • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde hbo opleiding richting elektrotechniek;
 • Je hebt 3 – 7 jaar ervaring in soortgelijke functie;
 • Goed in concepten kunnen denken;
 • Je bent een teamplayer en hebt de ambitie om door te groeien;
 • Uitgebreide ervaring in de procesindustrie is een must;
 • Gedegen kennis van veldinstrumentatie;
 • Kennis van vermogensberekeningen, kabel berekeningen, koelingen etc.;
 • Kennis van machineveiligheid volgens SIL/PL;
 • Ervaring met Eplan;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Wie zijn wij?

Unica is de grootste zelfstandig technisch dienstverlener van Nederland. We lossen vraagstukken op het gebied van energie, ICT, duurzame gebouwen en gezonde leef- en werkomgevingen op met behulp van techniek. Wij zetten de wensen en behoeften van onze klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met ruim 2200 medewerkers, een omzet van € 398 miljoen, 14 vestigingen, 10 gespecialiseerde bedrijven en 3 regionale projectenbedrijven tonen wij dat we een betrouwbare partner zijn op wie je kunt bouwen.