Heat and Control B.V.

PLC/Commissioning engineer

Heat and Control B.V.

Geplaatst 1 jaar geleden

Als PLC/commissioning engineer bij Heat and Control B.V. werk je aan projecten waarbij je enerzijds installaties van ‘A tot Z’ opbouwt en anderzijds service verleent bij klanten waar installaties staan. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan klanten in met name de procesindustrie. Heat and Control B.V. heeft klanten over de hele wereld, dit betekent dat je een groot deel van het jaar in het buitenland werkzaam bent. Je werkt niet alleen voor de vestiging in Nederland, maar kunt ook ingezet worden voor andere vestigingen wereldwijd.

Je bent verantwoordelijk voor het totaal; van het fysiek plaatsen en afstellen van de machine tot eventueel het testen en opstarten van de lijn. Gedurende deze periode stuur je een team van monteurs welke werkzaam zijn bij de klant en inleenkrachten aan. Gemiddeld neemt de opbouw van een installatie twee tot drie weken tijd in beslag. Aan het einde van het proces stel je samen met de klant de installatie in op basis van het type product dat verwerkt wordt en de werkprocessen bij de klant.

Nadat de installatie is afgerond, geef je de personen die met de machines gaan werken instructies en training on the job om hen zelfstandig te leren werken met de machine.

Deze installatieprojecten worden afgewisseld met service- en onderhoudsklussen bij reeds geplaatste machines en installaties en je verhelpt elektronische, mechanische en softwarematige problemen en storingen.

Standplaats: Lelystad

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde technische werktuigbouwkunde of aanverwante opleiding. Verder heb je ruime werkervaring in een vergelijkbare zelfstandige functie. Je hebt ook enige kennis van PLC techniek (Siemens of Allen-Bradley). Je hebt een flexibele instelling en bent bereid veel te reizen en mee te draaien in de storingsdienst. Je beheerst de Engelse  goed. Kennis van de Duitse taal is een pré. Affiniteit met de voedingsmiddelenindustrie is een pré.

Persoonskenmerken
De afwisseling tussen het in bedrijf stellen van machines en service- en onderhoudsklussen spreekt jou aan. Bij de installatieprojecten werk je gestructureerd en planmatig. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waarbij je de stijlflexibiliteit hebt om met verschillende menstypen (van operators tot directeuren) en in diverse situaties (overleg en training) kunt communiceren.

Bij het oplossen van storingen speelt snelheid en correctheid een cruciale rol. Door de diversiteit van de machines is jouw vakkennis, service- en klantgerichtheid van groot belang voor het waarborgen van kwaliteit naar de opdrachtgever. Jouw werkwijze is praktisch en resultaatgericht en je hebt een flexibele instelling.
Bedrijfsomschrijving

Onze opdrachtgever is Heat and Control B.V., leverancier van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. (Food Processing and Packaging Systems, Process Prepared Systems, Snack Systems, French Fry Systems, Product Handling Systems, Inspection Systems, Control and Information Systems). Het Amerikaanse familiebedrijf heeft ruim 60 jaar ervaring en is toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Californië en er werken wereldwijd meer dan 1300 medewerkers op meer dan 30 locaties, zowel productielocaties als verkoopkantoren.

Technische kennis, innovatie, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Internationaal wordt veel kennis uitgewisseld en in projecten werken mensen vanuit verschillende landen en continenten met elkaar samen.

De locatie in Lelystad is gericht op de verkoop, projectmanagement en service van losse machines als zowel complete productielijnen in Noord-, Midden- en Oost Europa en Rusland. De Nederlandse vestiging bedient met een team van circa 19 ambitieuze medewerkers vooraanstaande klanten en grote merken.
Contactinformatie

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.