Vitens BV

Proces technicus

Vitens BV

in jouw regio
Geplaatst 4 maanden geleden

Een baan met inhoud en toekomst? Met mbo-4 en kennis van NEN 3140 vind je bij Vitens een helder loopbaanpad met ontwikkeling via allround procestechnicus tot…

Met mbo-4, elektrotechnische kennis en een kritische blik kun je bij Vitens

bijdragen aan de productie van schoon en gezond drinkwater voor iedereen.

De afdeling Winning & Zuivering van Vitens produceert schoon en veilig drinkwater voor maar liefst 5,7 miljoen klanten in Midden Nederland, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Wij zijn continu bezig om onze manier van werken te optimaliseren. We gebruiken bijvoorbeeld sensoren om informatie te verzamelen over onder meer druk, hoeveelheid en kwaliteit van het water tijdens winning, zuivering en distributie. Vervolgens maken we gebruik van slimme systemen voor datagestuurde verbetering van de processen. Als gevolg van deze technologische ontwikkeling hebben we mensen nodig die data kunnen analyseren en interpreteren. Daarom zijn wij nu op zoek naar technisch onderlegde collega’s met een mbo-4 diploma die graag willen blijven leren en zich ontwikkelen.

Procestechnicus

Mobiel / vanuit huis, 40 uur per week

Je bent samen met 25 collega’s in het team Technisch Beheer & Onderhoud verantwoordelijk voor de goede werking van de drinkwaterinstallaties in jouw regio. Je werkt aan onderhoud, vervanging, begeleiding van externe technisch specialisten en aan nieuwbouwprojecten. Concrete taken zijn:

 • zelfstandig onderhoudswerkzaamheden uitvoeren in overleg met alle betrokkenen;
 • snel en efficiënt storingen verhelpen, storingen evalueren en verbetervoorstellen doen;
 • inspecties en controlerondes uitvoeren op de productielocaties;
 • fungeren als werkverantwoordelijke NEN 3140.

Jochem Waterval, Teammanager Technisch Beheer & Onderhoud:

“Het is maatschappelijk relevant werk. Je bent direct verantwoordelijk voor de levering van drinkwater. Er zit niks tussen. Als wij ons werk niet doen, komt er geen water uit de kraan.”

Technisch sterk en scherp op verbetering

We zijn op zoek naar échte technici met mbo-4 en specifieke kennis van Elektrotechniek. Al mag je ook best een wtb’er zijn, maar dan met voldoende E-ervaring om de bedieningshandelingen te kunnen uitvoeren die nodig zijn voor onderhoud en reparatie. Verder is belangrijk dat je alert en scherp bent. Je let tijdens je werk op de locatie altijd op mogelijke verbeteringen. Je ziet het als een uitdaging om kansen te signaleren, zowel in de onderhoudstechniek als in de manier van werken. Waarbij je ook over de grenzen van de discipline heen kijkt en steeds goed blijft samenwerken en communiceren met alle collega’s. We zoeken dus vooral een bepaald niveau en de juiste mentaliteit, terwijl relevante ervaring minder belangrijk is dan leergierigheid en motivatie. Harde functie-eisen zijn:

 • mbo-4 met elektrotechnische specialisatie of minstens kennis van NEN 3140;
 • accuraat, oplossingsgericht, teamplayer die samen met collega’s wil leren;
 • altijd op zoek naar verbinding en samenwerking, ook met andere disciplines;
 • bereid door te leren en flexibel als het gaat om werktijden.

Direct helder resultaat van jouw expertise

Dit is een interessante functie met veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Van jezelf, van de techniek én van de organisatie. Vitens is een boeiende werkgever die graag investeert in de kwaliteit en de tevredenheid van medewerkers. Zo bieden we je een uitgebreid ‘onboarding’-programma, waarin we jou samen met nog wat nieuwe collega’s opleiden om succesvol te functioneren in je werk bij Vitens. Je kunt inhoudelijk echt je ei kwijt. Jouw inbreng leidt daarbij tot een helder resultaat: een optimaal draaiend waterbedrijf en dus een duurzaam veilige en gezonde drinkwatervoorziening voor miljoenen mensen. In Nederland en in de rest van de wereld, want je kunt als je wilt ook deelnemen aan internationale missies van Vitens-Evides (zie: vei.nl). Wij bieden verder:

 • functiewaardering in schaal 8 (max € 3.570 bruto per maand excl.. FAB);
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van de werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale hulpprojecten;
 • je werkt zelfstandig – met smartphone, laptop en bedrijfsauto – op productiebedrijven, en kunt als het zo uit komt ook thuis werken.

Meewerken aan state-of-the-art waterwinning en -zuivering?

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 13 oktober 2020, jouw sollicitatie via de Solliciteer” button.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Malou Snel (recruiter) via e-mail: malou.snel@vitens.nl of telefonisch: 06-46156833.

Ben je naar aanleiding van de eerste telefonische screeening geslecteerd?

Dan nodigen we je graag uit op onze inhouse selectiedag op vrijdag 16 oktober op onze productielocatie in Soestduinen. Tijdens deze dag verzorgen we een interessante rondleiding en maak je kennis met (jouw toekomstige) teammanager en collega’s.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het drinkwaterbedrijf van Midden en Oost- Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met onze stakeholders en de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Wij geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Vacature kenmerken

Categorievacature