Vitens N.V.

Procescontroller

Vitens N.V.

in jouw regio
Geplaatst 9 maanden geleden

Zoek je een baan of een carrière? Met mbo-4 en gevoel voor techniek biedt Vitens je een helder loopbaanpad met ontwikkeling via allround Procescontroller tot..

Met een technisch georiënteerde mbo-4 opleiding en analytisch vermogen vind je bij Vitens een afwisselende baan als Procescontroller in de productie van schoon en gezond drinkwater

De afdeling Winning & Zuivering van Vitens produceert schoon en veilig drinkwater voor maar liefst 5,7 miljoen klanten in Midden Nederland, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Wij zijn continu bezig om onze manier van werken te optimaliseren. We gebruiken bijvoorbeeld sensoren om informatie te verzamelen over onder meer druk, hoeveelheid en kwaliteit van het water tijdens winning, zuivering en distributie. Vervolgens maken we gebruik van slimme systemen voor datagestuurde verbetering van de processen. Als gevolg van deze technologische ontwikkeling hebben we mensen nodig die data kunnen analyseren en interpreteren. Daarom zijn wij nu op zoek naar technisch onderlegde collega’s met een mbo-4 diploma die graag willen blijven leren en zich ontwikkelen.

Procescontroller

Mobiel en thuis, 40 uur per week

Je bent samen met 25 collega’s verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze processen en uiteindelijk het drinkwater. Je werkt deels in het veld en deels achter de computer aan analyse van de data en de bediening van de processen, en je denkt continu na over hoe de dingen beter, veiliger, zuiniger en duurzamer kunnen. Daarbij komt veel overleg kijken, met je collega’s van Bedrijfsvoering, maar ook met onderhoudstechnici, engineers en specialisten van andere afdelingen. Concrete taken zijn:

 • geautomatiseerde systemen bedienen en monitoren om de kwaliteit te garanderen;
 • proactief handelen bij afwijkingen, zodat je storingen voorkomt of opheft;
 • optimaliseren van gebruik van chemicaliën en energie, voor een duurzame procesgang;
 • deelnemen aan multidisciplinaire projecten op de locaties (winning en zuivering);
 • continu meedenken over verbeteringen, innovaties voorstellen en (helpen) uitvoeren.

Helwich Machielsen, Teammanager Bedrijfsvoering:

“Dit is de mooiste functie die er is. Je doet er echt toe. We winnen en zuiveren water, en we leveren het tot aan de kraan. Je bent van bron tot tap verantwoordelijk.”

Analytische blik en hang naar ontwikkeling

We zijn op zoek naar mensen met een technisch georiënteerde mbo-4 opleiding. Wat niet betekent dat je per se moet zijn opgeleid tot technicus. Je signaleert weliswaar storingen en probeert zelfstandig uit te zoeken waar het probleem zit, en je hebt dus zeker basiskennis nodig van de technische installaties zodat je snapt wat er gebeurt en de juiste conclusies kunt trekken. Maar je hoeft de storingen niet zelf op te lossen. Jouw werk gaat over informatie verzamelen en interpreteren, doordachte en goed onderbouwde beslissingen nemen, samenwerken en communiceren met collega’s op zo’n 250 verschillende locaties. En we gaan je sowieso verder trainen en opleiden. We zoeken dus vooral een bepaald niveau en de juiste mentaliteit, waarbij richting en leeftijd minder belangrijk zijn dan nieuwsgierigheid en motivatie. Harde functie-eisen zijn:

 • mbo-4 met aantoonbare affiniteit met techniek;
 • zelfstandig, ondernemend, daadkrachtig en resultaatgericht;
 • analytisch sterk, gemotiveerd om complexe vraagstukken op te lossen;
 • altijd op zoek naar verbinding en samenwerking, ook met andere disciplines;
 • bereid door te leren en flexibel als het gaat om werktijden.

Direct helder resultaat van jouw expertise

Dit is een brede functie met veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Vitens is een leuke werkgever die sterk investeert in de kwaliteit en de tevredenheid van medewerkers. Zo bieden we je een uitgebreid ‘onboarding’-programma, waarin we jou samen met nog wat nieuwe collega’s opleiden om succesvol te functioneren in je werk bij Vitens. Je kunt inhoudelijk echt je ei kwijt, waarbij jouw inbreng leidt tot een helder resultaat: een optimaal draaiend waterbedrijf en dus een duurzaam veilige en gezonde drinkwatervoorziening voor miljoenen mensen. In Nederland en in de rest van de wereld, want je kunt als je wilt ook deelnemen aan internationale missies van Vitens-Evides (zie: vei.nl). Wij bieden verder:

 • functiewaardering in schaal 8 (max € 3.570 bruto per maand excl. FAB);
 • 22% Flexibel Arbeidsvoorwaardenbudget in maandelijkse uitkering, vrije dagen of vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen plus 52 uur voor het optimaliseren van de werk-privébalans;
 • ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en inzet in internationale hulpprojecten;
 • alle ruimte om – met smartphone, laptop en bedrijfsauto – te werken waar het jou uit komt.

Meewerken aan state-of-the-art waterwinning en -zuivering?

Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 13 oktober 2020, jouw sollicitatie via de ‘Solliciteer’ button.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Malou Snel (recruiter) via e-mail: malou.snel@vitens.nl of telefonisch: 06-46156833.

Ben je naar aanleiding van de eerste telefonische screeening geslecteerd?

Dan nodigen we je graag uit op onze inhouse selectiedag op vrijdag 16 oktober op onze productielocatie in Soestduinen. Tijdens deze dag verzorgen we een interessante rondleiding en maak je kennis met (jouw toekomstige) teammanager en collega’s.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het drinkwaterbedrijf van Midden en Oost- Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met onze stakeholders en de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Wij geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.