Waterschap Rivierenland

Procestechnoloog

Waterschap Rivierenland

Tiel
Geplaatst 7 maanden geleden

Op het hoofdkantoor in Tiel vind je de integrale regiekamer van Waterschap Rivierenland. Een state-of-the-art controlroom, dataknooppunt en calamiteitencentrum in één. Vanuit deze locatie voeren procesoperators integraal de regie over ca. 30 zuiveringsinstallaties en ca. 190 toevoer-rioolgemalen. Als procestechnoloog ondersteun je de procesoperators in de integrale regiekamer en in het veld.

Over jouw werk
Er ligt er een geweldige uitdaging klaar voor jou als procestechnoloog. De integrale regiekamer (IRK), die nu bijna zes jaar bestaat, staat namelijk op het punt om de volgende fase in te gaan. Een fase van verdere optimalisatie, waarbij we met behulp van alle data die we verzamelen nog meer uit onze assets willen halen. Zo gaan we onze installaties verduurzamen, slimmer bedienen en efficiënter onderhouden. In deze grootschalige optimalisatieslag speel jij een belangrijke rol.
Als procestechnoloog in de integrale regiekamer waterketen:

 • zet je de combinatie van jouw zuiveringsprocesexpertise en analytische kwaliteiten in om de operators in de integrale regiekamer en in het veld te voorzien van heldere en bruikbare adviezen;
 • adviseer je over verdere optimalisaties, maar ook hoe het beste omgegaan kan worden met situaties binnen een niet-reguliere bedrijfsvoering;
 • onderhoud je goede contacten met de omgevingsdiensten, Rijkswaterstaat en andere stakeholders op het gebied van onder meer vergunningen en indirecte lozingen;
 • analyseer je de installaties met behulp van diverse moderne softwaretools en kom je tot optimalisaties;
 • ben je betrokken bij diverse aanbestedingen en denk je mee over de inzet van chemicaliën voor het zuiveringsproces;
 • ben je nauw betrokken bij verbouw- en nieuwbouwprojecten, waarbij je adviseert en ondersteuning biedt bij de opstart van de nieuwe installaties;
 • breng je regelmatig – minstens één keer per week – bezoeken aan installaties in het veld om je collega’s en de assets goed te leren kennen en te sparren over verdere optimalisaties;
 • maak je deel uit van de wachtdienst van de integrale regiekamer.

Over jouw team
Als procestechnoloog werk je bij het team Bedrijfsvoering van de afdeling Technische Installaties. Jouw team telt ongeveer twintig professionals. Naast de twee andere procestechnologen werk je onder anderen samen met IRK-operators, functioneel beheerders, een contractmanager, een reststoffenmanager, onderhoudsbeheerders en een maintenance-engineer. De sfeer in het team is hecht en persoonlijk, met een hoge mate van professionaliteit en enthousiasme voor het vakgebied. Collega’s zijn begaan met elkaars wel en wee en stimuleren elkaar in het delen van feedback, kennis en ervaring.

Ons aanbod
Allereerst een fulltime baan als procestechnoloog waterketen in de integrale regiekamer voor 36 uur per week bij een dynamische organisatie. Maar als je werkt bij Waterschap Rivierenland, dan willen we je meer bieden dan alleen een baan. Want wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt bij ons. Daarom werken we in een fijn, duurzaam en open kantoor, met een flexibel concept. Dat betekent dat er voor elke activiteit een geschikte werkplek is, dat je werktijden flexibel zijn en dat thuiswerken mogelijk is.
Verder bieden wij:

 • Een jaarsalaris tussen € 46.868,- en € 73.368,- bruto (tussen schaal 10 en 11), inclusief een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van 20% van je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het IKB kun je voor verschillende doelen inzetten, zoals extra verlof. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring.
 • Om te beginnen een jaarcontract en bij goed functioneren een vaste aanstelling.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Verschillende aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een overwerkvergoeding en consignatiedienstvergoeding.
 • Een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Naast je eigen PBB krijg je bij ons de kans om bijvoorbeeld je HTAZ-diploma te halen, of andere opleidingen te volgen die bij je functie passen.

Over jou
Je bent onze ideale collega als je proactief te werk gaat. Afwachten tot je een nieuwe opdracht krijgt? Nee, dat is niet jouw stijl. Jij snapt hoe het zuiveringsproces werkt, speurt naar verbeteringen en onderneemt daarop passende acties. Ook belangrijk: tact en inlevingsvermogen. Je werkt samen met interne en externe mensen van allerlei niveaus en disciplines en kunt goed inschatten welke gevolgen jouw beslissing voor hen heeft, en hoe en wanneer je daarover het beste kunt communiceren. Neem je een beslissing, dan sta je daar ook voor. Met daadkracht en verantwoordelijkheid inspireer je je collega’s.

Als onze nieuwe collega-procestechnoloog ben je bovendien communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Het schrijven van een adviesrapport gaat je dan ook goed af. Binnen jouw werkzaamheden is samenwerking essentieel, maar je bent ook prima in staat zelfstandig aan projecten te werken en projecten te leiden. Door je bestuurlijke sensitiviteit geef jij op een positieve en constructieve wijze invulling aan de opgaven van Waterschap Rivierenland. Je bent enthousiast, talentvol en zoekt altijd naar kansen om je binnen jouw werk te ontwikkelen.

Verder heb je in huis:

 • Een hbo- of wo-diploma of vergelijkbaar niveau met een achtergrond in de zuiveringstechnologie of procestechniek.
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring in de procestechnologie en advisering. Liefst in de wereld van waterzuivering, maar ook ervaring in de chemische, waterleiding- of voedingsmiddelenindustrie komt bij ons goed van pas.
 • Een sterk analytisch vermogen: je kunt feiten goed interpreteren, ziet verbanden en trekt snel de juiste conclusies, op basis waarvan je effectieve vervolgacties uitzet.
 • Goede adviesvaardigheden: van uit je sterke parate kennis weet je een overtuigend advies onder woorden te brengen, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Een brede blik, met oog voor detail: overzicht houden is voor jou een tweede natuur, maar je weet naar detail te schakelen als dat moet.
 • Coachingsvaardigheden: je weet het beste in de ander naar boven te halen.

Over ons: wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren afvalwater, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk naar de functie van procestechnoloog.

Hoe kun je solliciteren?
Wil jij als procestechnoloog een belangrijke rol spelen bij Waterschap Rivierenland? Reageer dan via deze link

Wil je eerst nog wat meer informatie? Dan mag je altijd bellen met André de Keijzer, teamleider Technische Installaties, via 06 – 22 49 95 85 of stuur een mail naar a.de.keijzer@wsrl.nl.

De vacature staat open voor zowel in- als externe kandidaten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. Voordat je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM, de GGD, de Veiligheidsregio en de Rijksoverheid. Gesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, op ons kantoor in Tiel óf online met behulp van beschikbare middelen.

Waterschap Rivierenland zoekt graag zelf zijn kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.

Vacature kenmerken

CategorieTechnoloog
Einddatum20-12-2020