Bronkhorst®

Sales Engineer

Bronkhorst®

Veenendaal
Geplaatst 3 maanden geleden

Heb je interesse in techniek? En gebruik je daarnaast graag je gevoel voor klanten om ze te adviseren over een oplossing op maat? Dan word jij misschien wel de Sales Engineer die we zoeken voor ons Nederlandse verkoopkantoor in Veenendaal.

 

Sales Engineer
Bronkhorst Nederland
Veenendaal, 32 – 38 uur

 

Waar kom je te werken?
Bronkhorst Nederland is het verkoopkantoor voor onze thuismarkt in Nederland en bestaat sinds 1990. Het team adviseert klanten over een passende oplossing in ons uitgebreide portfolio aan flowoplossingen. Komen klanten bij ons met een vraag? Dan kunnen we ze helpen met een standaardproduct  of een technische flowoplossing op maat. Ons team telt 15 collega’s en is centraal gelegen in Veenendaal.

 

Wat ga je doen?
In de functie van Sales Engineer is geen dag hetzelfde. Samen met je collega’s op de binnendienst zijn jullie het verlengstuk van de Area Sales Managers. Omdat onze producten in de meest uiteenlopende applicaties worden toegepast wordt veel gevraagd van je technische creativiteit en bied je de ondersteuning bij technische en commerciële vragen van klanten. Je wordt enthousiast van techniek en bent servicegericht. Deze kennis wil je graag gebruiken om te zorgen dat onze klant de oplossing krijgt die hij nodig heeft. Een aanvraag vertaal je naar een passende offerte.  Hierbij maak je onder andere gebruik van onze productconfigurator en maak je technische berekeningen om tot de juiste oplossing te komen. Je werkt voor klanten in bijvoorbeeld de food, semicon, energy, industrie en chemie. Hierbij heb je regelmatig contact met klanten over de inhoud, status en voortgang van de offerte. Ook bezoek je af en toe klanten om je kennis van de applicatie uit te breiden en ben je betrokken bij vakbeurzen.  In het team heb je twee directe collega’s in een vergelijkbare functie.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een mbo+ of hbo-diploma van een technische opleiding. Of een bachelordiploma.

Bijvoorbeeld (thermische) werktuigbouwkunde, Middenkader Engineering, Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde, Electrical Engineering, Procestechniek, Mechatronica of Chemische Technologie.

 • Je hebt minimaal 2 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je combineert een passie voor techniek met een goed commercieel gevoel en een klantgerichte instelling.
 • Jij bent creatief en goed in het bedenken van oplossingen. Niet alleen op technisch gebied, maar ook commercieel .
 • Duidelijk communiceren gaat je goed af. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 • Je blijft rustig en houdt overzicht, ook als meerdere projecten tegelijk om je aandacht vragen.
 • Heb je belangstelling voor de procesindustrie, zoals chemie, voeding, olie en gas of pharma? Dan is dat een voordeel.

 

Wij bieden jou

 • Een verantwoordelijke baan bij een snelgroeiend bedrijf dat in deze markt tot de wereldtop behoort.
 • Een passend salaris volgens de cao Metaal & Techniek
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering , goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen.
 • We stimuleren je om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt daarom bij ons veel kansen om opleidingen te volgen, te leren en door te groeien.
 • Gemotiveerde, ervaren en enthousiaste collega’s met een goeie vibe.
 • Fijne sfeer in een familiebedrijf met veel aandacht voor de mens achter de medewerker.

 

De organisatie
Bronkhorst® ontwikkelt en fabriceert apparatuur voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming. Met precisie als professie onderscheiden wij ons al meer dan 38 jaar in laboratoria, machinebouw en industrie. In Europa zijn we marktleider en wereldwijd behoren we tot de top 5. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ruurlo en onze verkoopkantoren bevinden zich in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Amerika, Japan, China, Taiwan, Hong Kong en Zuid-Korea. In totaal zijn er ongeveer 600 betrokken collega’s werkzaam binnen onze organisatie.

 

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Ger Jan Dorland (Sales Manager Bronkhorst Nederland), telefoon 0318 551280. Kijk voor meer informatie over ons bedrijf op onze websites careers.bronkhorst.com en www.bronkhorst.nl .

 

Je kunt je sollicitatie richten aan

Bronkhorst Nederland B.V.
via de sollicitatiebutton of per mail info@bronkhorst.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld maar een open sollicitatie wel.