Senior Procestechnicus/technoloog 

Waterschap Brabantse Delta

Breda
Geplaatst 1 jaar geleden

Senior Procestechnicus/technoloog 
Breda, 36 uur per week

Wie zijn wij?
Waterschap Brabantse Delta is een modern waterschap in Midden- en West-Brabant. We staan voor onze waterschapstaken: de zorg voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en veiligheid tegen overstroming. Deze taken voeren we op een betrouwbare manier uit. Met ervaring en gebiedskennis uit het verleden en met vakmanschap, passie en talent van deze tijd!

Als waterschap dragen wij bij aan een mooiere en betere leefomgeving. Zo kan iedereen rondom water veilig wonen, werken en genieten. Nu en in de toekomst. Om de toekomst bij te houden, pakken wij grote uitdagingen aan. Hoe we dat doen? Buitengewoon goed en samen met al onze partners.

Het proces Bedienen is o.a. verantwoordelijk voor het goed functioneren van een deel van de Waterketen, namelijk de rioolwaterzuiveringsinstallaties, rioolgemalen en persleidingen binnen ons gebied. We bedienen ook sluizen, gemalen en andere kunstwerken in ons watersysteem. Om hier invulling aan te geven zijn ruim 40 vakbekwame medewerkers actief op deze installaties en in het gebied. Samen met de centrale regiekamer en andere processen zorgen we voor schoon en voldoende water.

De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals b.v. de samenwerking in de waterketen, de energie transitie en het winnen van grondstoffen uit het rioolwater stellen nieuwe en hogere eisen aan onze installaties.

Voor versterking van de operatie van onze installaties, zijn wij op zoek naar twee fulltime (36 uur) gemotiveerde senior Procestechnici/technologen.

De functie
Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse proces- en bedrijfsvoering van het afvalwatertransportsysteem, een aantal rioolwaterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties. In dit kader zorg je ervoor dat ons proces aan de vergunningseisen en wet- en regelgeving voldoet. Je initieert de benodigde interventies bij overschrijding van de geldende normering en zorgt voor de voorspoedige herstel hiervan. Je creëert overzicht en optimaliseert het transport- en zuiveringsproces binnen het team van operators. Je zorgt ervoor dat we ook ons werk duurzamer kunnen uitvoeren.

Met jouw alerte en proactieve blik monitor je de procesvoering van de zuiveringstechnische werken in je regio. Aan de hand van de analyses en trends, initieer je verbetervoorstellen en adviseert het management over het operationele beleid, doorontwikkeling en kwaliteitsverbetering van de decentrale procesvoering. In dit kader, voer je periodiek overleg, deel je informatie over prestaties en ontwikkelingen en verzorgt kennisoverdracht binnen jouw team en de centrale regiekamer. Je coacht jouw collega-operators op inhoud en dankzij jouw enthousiasme weet je het team naar een hoger niveau van deskundigheid en proactie te brengen.

Verder ben je de linking-pin tussen de operatie en aanverwante processen zoals onderhoud, bouwen, monitoren, enz. Je toetst de effectiviteit van maatregelen, draaiboeken en (beleids)plannen inzake het bedienen van zuiveringstechnische werken, je participeert in de actualisatie en/of totstandkoming daarvan en werkt de consequenties van deze plannen voor de operatie uit. Vervolgens coördineer je de implementatie hiervan binnen het proces. Tevens beoordeel jij de werkaanvragen vanuit je team (bv. reparaties) in het onderhoudsbeheerssysteem. Als rechterhand van de Team Manager, coördineert je de personele inzet in rooster-technische zin op procesvoering en interne projecten.

Samen met de procestechnologen en de collega’s van de regiekamer analyseer eigen wensen en wensen van ketenpartners, werkt consequenties voor de bediening uit en onderbouwt specialistische keuzes. Verder draag je bij aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën op onze zuiveringen.

Tenslotte heb je een prominente rol bij het garanderen van de continuïteit van de procesvoering en bij calamiteiten; je vervult hierin de rol van voorzitter Zuiveringswacht (conform piketdienst rooster).

Wat vragen we?
We zoeken iemand met een scherp oog voor waar het nog beter kan. Je bent analytisch sterk, kwaliteit- en resultaatgericht, initiatiefrijk en flexibel. Je kan goed organiseren en interne kleine projecten en optimalisatieonderzoeken leiden en uitvoeren. Je bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Op een natuurlijke manier kan je mensen verbinden, werk coördineren en kennis op een prettige manier overdragen.

Je hebt een afgeronde hboopleiding in de richting biotechnologie, proces– of chemische techniek. Je weet veel over (zuivering)procestechnologie, transport, meet– en regeltechniek. Je hebt aantoonbare ervaring binnen de procesindustrie. Ervaring bij een waterbeheerder en of drinkwaterbedrijf is een pre. Affiniteit met procesautomatisering en geautomatiseerde dataverwerking zijn ook mee genomen.

Je bent gewend om te werken met kwaliteitssystemen en kent de relevante wet– en regelgeving. Ervaring met continu-verbeteren methodes (Lean, Kaizen) en Agile werken is een pre. Orde, netheid en veiligheid zijn voor jou een vanzelfsprekendheid. Zuiveringspecifieke opleidingen (UTAZ/HTAZ, N&P verwijdering) zijn verplichte opleidingen om te volgen.

Wat bieden we?
Binnen ons waterschap sta je zelf aan het roer van jouw loopbaanontwikkeling. Persoonlijk leiderschap en groei zijn hier belangrijk. Als je wilt werken aan je professionele en persoonlijke ambities zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We werken resultaatgericht en de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.224,- en maximaal € 4.455,- bruto per maand (schaal 10 cao Waterschappen), per 1 juli is er 1% cao-verhoging.

Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden zoals het individueel keuzebudget (IKB) van 20%, waarin onder meer vakantiegeld en eindejaarsuitkering is opgenomen. Je kunt dit budget vrij besteden: geheel of gedeeltelijk laten uitbetalen en/of je kunt er extra verlofdagen van kopen. Verder ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer. We bieden jou ook een solide pensioenregeling. Ten slotte word je gestimuleerd en gefaciliteerd in je eigen persoonlijke doorontwikkeling.

Voor het vervullen van de piketdienst ontvang je een separate vaste en flexibele vergoeding.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Reageren?
Kom jij bij ons buitengewone dingen doen? We nodigen je van harte uit om je belangstelling te tonen. Reageren kan tot en met 10 mei via het online sollicitatieformulier. Gezien de omstandigheden naar aanleiding van het coronavirus zal een eerste gesprek digitaal plaatsvinden op 14 of 15 mei.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kees Smeekens, (076-564 1808) of Marcela Laguzzi (076-564 1266). Voor vragen over je sollicitatie of de procedure kun je contact opnemen met Angela Timmers (076- 564 1000). Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.brabantsedelta.nl/werken-bij-ons.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld