• Industrieel-ethernet-communicatie voor OPTIFLUX, WATERFLUX en TIDALFLUX flowmeters
  • Meet-, proces- en diagnostische informatie via 1 communicatiekanaal
  • Directe integratie, gereduceerde kosten voor bedrading en aansluiten van hardware
  • Gratis White paper: “Ethernet gebaseerde PROFINET- integratie van veldinstrumenten in de water- en afvalwaterindustrie”

PROFINET I/O is nu ook beschikbaar als industrieel-ethernet-communicatie optie voor elektromagnetische flowmeters met een IFC 300 signaalversterker. Betreft alle compacte en veldversies van de OPTIFLUX x300 SERIES (behalve OPTIFLUX 7000), WATERFLUX 3300 EN TIDALFLUX 2300.

Met PROFINET I/O is alle meet-, proces- en diagnostische informatie van de flowmeters direct (real time) beschikbaar via een enkel communicatiekanaal:  dit maakt gemakkelijke integratie van nieuwe meters, identificatie van defecte instrumenten en  bi directionele communicatie en parameterinstelling mogelijk.  Andere voordelen zijn het reduceren van de kosten voor bedrading en het aansluiten van hardware, omdat PROFINET bij het aansluiten van de veldinstrumentatie naar de controlekamer gebruik maakt van gestandaardiseerde ethernet infrastructuur .

In samenwerking met PHOENIX CONTACT heeft KROHNE het White paper  “Ethernet gebaseerde PROFINET- integratie van veldinstrumenten in de water- en afvalwaterindustrie” gepubliceerd. Het document verklaart de achtergrond van PROFINET en de voordelen ervan, en toont de verschillende netwerk typologieën. U kunt het downloaden via https://krohne.lin k/2r-mn