PULSAR® R86 biedt een nieuwe, slimmere, contactloze radartransmitter voor de procesindustrie

De recentste innovatie van de Magnetrol® Denktank garandeert een veilige, doeltreffende en kostenefficiënte vloeistofniveaumeting, zo meldt het bedrijf.

Magnetrol International lanceerde zopas de PULSAR R86 contactloze radartransmitter, een geavanceerde niveauregelingsoplossing die gebruikmaakt van radartechnologie met verbeterde prestaties in een breed toepassingsgebied voor niveaumeting.
De PULSAR R86 is ontwikkeld met het oog op een uitstekende nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en veiligheid voor vrijwel alle procesindustrieën.
Enkele eigenschappen van de jongste generatie zijn:

Verbeterde prestaties
Het radarsignaal van 26 GHz heeft een kortere golflengte, wat resulteert in kleinere antennes en een verbeterde resolutie van 1 mm. Dit is een belangrijk verschil bij veeleisende procesomstandigheden omdat de kleinere bundelhoek installatie mogelijk maakt in procesaansluitingen vanaf 1½”. Bijgevolg garandeert de PULSAR R86 een nauwkeurige en betrouwbare bediening voor een compleet spectrum van niveautoepassingen.

Geavanceerde diagnose 
De ervaring met de gebruikersinterface van de PULSAR R86 wordt bepaald door de geavanceerde diagnose die de manier waarop radarniveaumeting wordt gebruikt volledig transformeert. Automatische echoregistratie levert real time golfvorm- en trendgegevens op zodat de gebruikers de situatie meteen kunnen beoordelen. Daarnaast toont het gebeurtenisoverzicht tot 20 gebeurtenissen, met onder andere diagnose- en configuratiegegevens om eventuele problemen te lokaliseren. Er worden ook tips gegeven om storingen op te sporen, als praktische oplossing voor bedrijven om de uitvaltijd te verminderen.

Betrouwbare veelzijdigheid 
De PULSAR R86 maakt gebruik van circulaire polarisatie, waardoor het niet nodig is de antenne te draaien om een correcte oriëntatie te garanderen. Dit vereenvoudigt de installatie en geeft de juiste uitlijning in nagenoeg elke toepassing. Hittebestendige antennes zijn ontworpen voor gebruik in zeer veeleisende toepassingen en zware omstandigheden tot 400°C. Er zijn ook verlengingen voor de antenne beschikbaar van 10 cm tot 1,8 m (4″ – 72″). Dit betekent dat afwijkende lengtes van de antenne en ondergrondse standpijpen van tanks geen probleem zijn voor deze geavanceerde oplossing.

De nieuwe PULSAR R86 is de recentste radarinnovatie van MAGNETROL, het bedrijf dat de allereerste 2-draads lusgevoede golfgeleide radartransmitter voor industriële vloeistofniveautoepassingen introduceerde.