Rockwell Automation start met TechEd Tuesdays, een hands-on interactieve training over smart manufacturing

TechEd Tuesdays, een hands-on interactieve training over smart manufacturing

De cursussen maken gebruik van een online platform, waarmee IT-professionals zich op de toekomst van smart manufacturing kunnen voorbereiden.

Rockwell Automation heeft de start van een interessante, nieuwe digitale leerervaring onder de naam TechEd Tuesdays aangekondigd. De serie trainingen is een uitbreiding van Rockwell’s zeer populaire TechEd EMEA-evenement. De TechEd Tuesdays duren tien weken en bieden een flexibele, interactieve leerervaring met een combinatie van online theorie en praktische sessies om de kennis over de producten en oplossingen van Rockwell Automation te verbeteren. De cursus wordt aangeboden aan alle klanten en partners, zoals system integrators, distributeurs, OEM’s en eindgebruikers.

Vanaf 14 september 2021 houden specialisten van Rockwell Automation gedurende 10 weken elke dinsdag sessies van een halve dag. Deze zijn verdeeld over vijf modules: Smart Devices, Smart Machines, Smart Systems, Process Control en IoT. Elke module begint met een theoretische sessie met vragen en antwoorden, waarna de deelnemers zich voor de praktijktraining (het hands-on lab) in de week daarna kunnen aanmelden. De cyclus van tien weken wordt in de komende 12 maanden drie keer herhaald.

Interactief platform
“De TechEd Tuesdays zijn meer dan alleen maar een online webinar”, zegt Jan Van Den Bossche, senior director Technology and Domain Expertise EMEA bij Rockwell Automation. “Het aantrekkelijkste van ons jaarlijkse TechED EMEA-evenement voor klanten was de mogelijkheid om praktische en hands-on ervaring met onze technologie op te doen. We vonden dat we een manier moesten bedenken om die in onze virtuele trainingen te integreren. Daarom gebruiken we onCourse, een digitaal platform. Het geeft gebruikers virtueel toegang tot informatie en automatiseringsmiddelen.”

onCourse koppelt apparatuur van Rockwell Automation aan virtuele machines die kunnen worden geprogrammeerd, bediend en getest als operational digital twins. In tegenstelling tot vergelijkbare leeromgevingen zijn de TechEd Tuesdays en de onCourse labs gratis voor alle deelnemers. Dat biedt gebruikers een unieke gelegenheid om kennis te maken met gelijkgestemde collega’s, terwijl men bovendien de voor de toekomst van de digitale fabriek noodzakelijke technische vaardigheden en kennis verkrijgt.

”We zijn verheugd dat we onze klanten en partners iets kunnen aanbieden dat een positieve uitwerking heeft op de hele sector”, licht Gregoire de Clercq, EMEA marketing director van Rockwell Automation, toe. ”En ook al kijken we ernaar uit om onze klanten tijdens ons volgende TechEd EMEA-evenement in oktober 2022 weer persoonlijk te kunnen begroeten; we hopen onze klanten met deze unieke trainingen de komende 12 maanden verder te helpen met de groei van hun activiteiten.”

In aanloop naar de terugkeer van TechEd EMEA in oktober 2022 in Gotenburg, vinden de TechEd Tuesdays in drie cycli plaats, die beginnen in september 2021, februari 2022 en mei 2022. De inschrijving staat nu al open. De eerste sessie begint op 14 september 2021. Het aantal plaatsen voor de praktijksessies is beperkt. Degenen die zich het eerst aanmelden, krijgen voorrang.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rockwellautomation.com/nl-nl/company/events/in-person-events/teched-tuesdays.html

Lees hier meer industrie nieuws.