Bad Säckingen – 23 mei 2022 – Met behulp van Shiftconnector®, een softwareoplossing van mondiale softwareleverancier eschbach, heeft chemiebedrijf Röhm zijn processen gedigitaliseerd en daarmee duurzame verbeteringen gerealiseerd op het gebied van veiligheid, kwaliteit en productiviteit.

Röhm GmbH is een bedrijf met een rijke traditie en een wereldwijd toonaangevende leverancier van methacrylaatproducten, waaronder het wereldberoemde merk PLEXIGLAS®. Met 15 productielocaties op vier continenten levert Röhm aan toekomstgerichte markten zoals de auto-industrie, de elektronica-industrie en medische apparatuur. Onlangs heeft het bedrijf Shiftconnector® in gebruik genomen om zijn activiteiten te ondersteunen.

Digitaal ondersteunde ploegenoverdracht voor verbeterde veiligheid en productiviteit
Shiftconnector is een softwareoplossing voor Plant Process Management (PPM) en is speciaal ontwikkeld voor de chemische industrie. Het verbindt productiepersoneel dat in een 24/7 ploegensysteem werkt met elkaar en zorgt voor een vlotte communicatie, transparantie en traceerbaarheid, vooral tijdens de kritieke ploegoverdrachten. Dr. Hans-Peter Hauck, COO van Röhm GmbH: “Sinds we ons in 2019 hebben losgemaakt van de Evonik Group hebben we de digitalisering in ons bedrijf versneld doorgevoerd.” Voor de digitaliseringsprojecten in productie werden de individuele teams geïnterviewd om de werkelijke behoeften te bepalen. Daarnaast is er met hulp van een adviseur een marktanalyse uitgevoerd en is de Shiftconnector van eschbach wereldwijd bij Röhm geïmplementeerd.

De PPM-software van eschbach biedt bedrijven een centraal platform waarop alle informatie over productie en processen samenkomt. Met interfaces voor zowel de fabrieken als de productiemedewerkers voegt Shiftconnector procesgegevens, informatiestatussen en kennis van werknemers centraal samen, zodat alle niveaus – van topkader tot bedrijfsleiding, ploegbaas en operator – te allen tijde relevante informatie bij de hand hebben.

Decentrale implementatie wereldwijd succesvol afgerond
De implementatie van Shiftconnector bij Röhm werd niet centraal vanuit het hoofdkantoor beheerd, maar verzorgd door lokale projectmanagers, wat een bijzonder efficiënte aanpak bleek te zijn. Daarnaast kon de gehele uitrol online worden uitgevoerd, wat bijdroeg aan het snelle en blijvende succes. Waar individuele productiemedewerkers vroeger pen, papier en camera bij zich hadden op hun rondes, zijn nu slechts enkele klikken op een tablet voldoende om bijvoorbeeld de invoer van de dienstrondes over te zetten naar het PPM-systeem.

Feedback van de eindgebruikers is voor het overgrote deel positief: “Shiftconnector is ook erg nuttig bij het analyseren van afwijkingen en problemen in de lopende productie,” aldus vestigingsmanager Dr. Sibylle Strandt. “De geordende samenvoeging van de procesgegevens van de fabriek met de gegevens van de werknemers maakt het analyseren van de oorzaak en het oplossen van problemen een stuk eenvoudiger.” Ze voegt daaraan toe: “Shiftconnector heeft aanzienlijk bijgedragen aan verbetering van de kwaliteit, veiligheid en productiviteit van onze processen.”

Over eschbach en Shiftconnector®
Eschbach, met hoofdkantoor in Duitsland en een Amerikaanse vestiging in Boston, ontwikkelt software voor procesbeheer van fabrieken. Shiftconnector® biedt een nieuw niveau van teamcommunicatie om de veiligheid te waarborgen en de effectiviteit van de fabriek te verbeteren. De bekroonde oplossing wordt wereldwijd vertrouwd door toonaangevende productiebedrijven. Ga voor meer informatie naar eschbach.com.