ROVC opent nieuw TechCenter in Ede

Op dinsdag 28 september heeft technisch opleider ROVC feestelijk de deuren van het nieuwe TechCenter geopend. Het nieuwe ROVC TechCenter is gevestigd op de oude locatie aan de Galvanistraat in Ede. Vanwege de coronamaatregelen werd het state-of-the-art opleidingscentrum maar liefst tweemaal officieel geopend voor in totaal ruim 160 klanten, relaties, leveranciers en participanten. Burgemeester René Verhulst was bij de middagopening aanwezig. Onder luid applaus stuurde hij een cobot van Industrial Cobotics aan om het lint door te knippen. Na dit vreugdevolle openingsmoment volgde een officieel proostmoment.

Dankbare woorden
Directeur John Huizing blikte in zijn openingsspeech terug op de nachtelijke brand in het TechCenter in mei 2018. Algemeen Directeur John Huizing: “Dan weet je even niet waar je het zoeken moet.” Bij de opening sprak hij zijn dank uit naar betrokken klanten en partners van ROVC. Met de ondersteuning van klanten en partners vanuit het hele land kon ROVC het opleiden van technisch Nederland voortzetten en een innovatief en duurzaam TechCenter vanaf de grond af aan opbouwen. “Het gaat goed met ROVC. Elk jaar komen 15.000 cursisten bij ROVC over de vloer voor een praktijkgerichte opleiding. Waarmee we dan ook de grootste opleider van technisch Nederland zijn. Eindelijk mogen we vol gas. Met ROVC hopen we bij te dragen aan het opleiden van de technici die we keihard nodig zullen hebben.”

Op TechCenter-Tour
Na het moment van openen stapten klanten, relaties, leveranciers en participanten het hypermoderne pand binnen. Onder leiding van accountmanagers kregen bezoekers een rondleiding in het nieuwe en state-of-the-art TechCenter met ruim 3.000 m2 aan practicumruimte. Ook kregen bezoekers de mogelijkheid om technische demonstraties en workshops te volgen in onder meer koeltechniek, aandrijftechniek, klimaattechniek en elektrotechniek. Er was aandacht voor hoe het pand – waarin zeven klimaattechnologieën verwerkt zijn – een waar living lab voor cursisten vormt. Na het unieke kijkje achter de schermen hadden klanten, relaties, leveranciers en participanten de kans om verder kennis te maken onder het genot van een hapje en drankje. ROVC kijkt terug op een mooie opening en vooruit op een mooie toekomst!