SABIC en ProfCore continueren partnership

Uitbreiding van dienstverlening basis voor vernieuwde samenwerking

SABIC, wereldwijd leider in de petrochemie, en ProfCore, ruim 35 jaar toonaangevend servicepartner voor de industrie en logistiek, hebben per 1 januari 2022 hun samenwerking verlengd voor ten minste vijf jaar. De verlenging houdt tevens een uitbreiding van de huidige dienstverlening aan SABIC in, dat zich uit strategisch oogpunt meer gaat focussen op zijn kernactiviteiten.

Voor de uitbreiding van de activiteiten schreef SABIC een aanbesteding uit. ProfCore dong met twee internationale logistiek dienstverleners mee en wist uiteindelijk de aanbesteding te winnen.

“Een doorslaggevende factor in het aanbod van ProfCore was dat men het project volledig met eigen medewerkers gaat uitvoeren en zo de gevraagde personele flexibiliteit en het gewenste serviceniveau naar onze klanten, hét visitekaartje van SABIC, kan garanderen. Ook de efficiency waarmee ProfCore de werkzaamheden kan uitvoeren speelde een rol. Dit naast de bereidheid om te investeren in een nieuwe opzaklijn”, vertelt John Bruijnooge, General Manager SABIC Geleen.

In deze verruimde samenwerking is ProfCore Outsourcing niet alleen eindverantwoordelijk voor de logistieke activiteiten in het warehouse van SABIC, maar ook voor het bemannen van de opzaklijnen en de op- en overslag van bulkgoederen.

“ProfCore Outsourcing neemt sinds 2018 de logistieke activiteiten van SABIC op Chemelot voor zijn rekening. We zijn blij dat deze succesvolle samenwerking wordt verlengd en uitgebreid met de activiteiten aan de opzaklijnen. ProfCore wordt zo van het moment dat de grondstoffen bij SABIC uit de fabriek komen tot en met het moment deze naar de klant gaan, verantwoordelijk voor het gehele proces. Door de volledige ontzorging, kan SABIC zich nog beter richten op zijn corebusiness”, zegt Jos Crijns, Algemeen Directeur van ProfCore.