Samenwerking van Tetra Pak en Rockwell Automation verbetert de processing van poeders

Tetra Pak

De samenwerking tussen Tetra Pak en Rockwell Automation bundelt een bewezen oplossing voor processing met een nieuwe architectuur voor process control

Tetra Pak en Rockwell Automation Inc. zijn een strategische samenwerking gestart voor de ontwikkeling van oplossingen voor de productie van kaas en poeder. De bundeling van de gezamenlijke kennis en ervaring zal data en technologie opleveren, waarmee ongewenste variaties in productieprocessen verminderd worden en de consistentie van de productkwaliteit verbetert. Daardoor kunnen producten in een vraaggestuurde productie-omgeving duurzamer en kosteneffectiever gemaakt worden.

De samenwerking, die begon met de ontwikkeling van processen voor verdamping en spraydrying, heeft geleid tot de nieuwe Powder Plant Booster solution van Tetra Pak, die samen met de Model Predictive Control (MPC) technologie in de Pavilion8® oplossing van Rockwell Automation geleverd wordt. De combinatie van de expertise van Tetra Pak in applicaties voor de voedingsmiddelentechnologie en de digitale technologie van Rockwell Automation helpt fabrikanten zich veel sneller en kosteneffectiever aan te passen aan fluctuaties en veranderingen in vraaggestuurde productieprocessen.

Rockwell Automation heeft aangetoond dat processen die met behulp van Pavilion8 aangestuurd worden een vermindering van 60% in het kwaliteitsverschil tussen producten kunnen opleveren; een vermindering van 75% van de hoeveelheid producten die niet aan de specificaties voldoen, een stijging van de doorvoer van 9% en een reductie van het energieverbruik per eenheid product van eveneens 9%. Daardoor zijn fabrikanten in staat om hun productieprocessen en bedrijfsvoering vergaand te optimaliseren, concurrerend te blijven en tegelijkertijd toch snel in te kunnen spelen op verandering van de vraag in de markt.

“De huidige markt voor voedingsmiddelen en dranken vereist van producenten een enorme flexibiliteit en wendbaarheid”, legt Fred Griemsmann, vice-president Cheese & Powder Systems bij Tetra Pak uit. “Dat betekent dat we onze klanten geavanceerde technologie voor process control moeten kunnen aanbieden die zowel flexibel als nauwkeurig is. Klanten kunnen profiteren van onze expertise in de foodtechnologie en ze kunnen real time toegang krijgen tot al hun productiedata. Ze kunnen bovendien eenvoudig hun procesvariabelen aanpassen om aan alle eisen te voldoen zonder dat ze concessies moeten doen aan de kwaliteit, de productiviteit of de doorvoer. Onze samenwerking met Rockwell Automation heeft geresulteerd in een solide platform waarop deze mogelijkheden zijn gebouwd.”

“We zijn blij dat we kunnen voortborduren op een relatie die al 35 jaar bestaat. Net als Tetra Pak denken wij dat een diepgaande kennis van de klant en inzicht in de manier waarop zij hun productiviteit kunnen verbeteren, extra waarde creëert. We zijn ervan overtuigd, dat inzicht in de behoefte van onze klanten gekoppeld aan expertise van de bedrijfstak en geavanceerde technologie echt waardevolle resultaten voor productiebedrijven oplevert”, zei Matthew Fordenwalt, vice-president GM, Systems & Solutions van Rockwell Automation.

De samenwerking tussen beide bedrijven demonstreert hoe de juiste combinatie van kennis en ervaring klanten kan helpen bij het realiseren van bedrijfskritische doelstellingen; zelfs op wereldwijde schaal. Tetra Pak kan nu de klanten die gebruik maken van de Evaporation en Spray Drying technologie de bewezen en geavanceerde process control- en Model Predictive Control-oplossingen aanbieden, die op diverse plekken in de wereld al succesvol worden toegepast.

De Powder Plant Booster™ oplossing met de bijbehorende Pavilion8 software is een platform voor process modelling, geavanceerde besturing en optimalisatie, dat geïntegreerd kan worden met elk productiebesturingssysteem om continu real-time data, diagnostics en advanced control te kunnen bieden. Dat wordt bereikt door het creëren van een intelligente laag bovenop het basis automatiseringssysteem, die dankzij de ingebouwde prestatie-indicatoren de fabriek continu dwingt aandacht te besteden aan meerdere bedrijfsdoelstellingen.

Samenwerking van Tetra Pak en Rockwell Automation verbetert de processing van poeders – Meer nieuws uit de industrie lezen?