circulaire
Fotografie door: StappenGroningen.nl

Holland Circular Hotspot bundelt krachten met Chemport Europe en Groningen Seaports

Holland Circular Hotspot, Chemport Europe en Groningen Seaports gaan hun krachten bundelen. Door het ondertekenen van een overeenkomst wil het nieuwe samenwerkingsverband een circulaire economie van bioraffinage en groene chemie bevorderen.

Tijdens het jaarlijkse Prinsjesdag Festival werd de overeenkomst tussen de drie partijen ondertekend. Chemport Europe streeft naar een bloeiende en circulaire chemiesector in Noord-Nederland. Groningen Seaports en Chemport Europe werkten al eerder samen met Holland Circular Hotspot aan diverse initiatieven en op diverse Nederlandse handelsmissies.

Bij Chemport Europe zijn zo’n 120 bedrijven en kennisinstellingen aangesloten. Binnen het netwerk is Groningen Seaports een belangrijke (en grote) speler.

Henk Brink, voorzitter Chemport Europe: “We kijken uit naar de samenwerking met Holland Circular Hotspot. Innovaties uit de Chemport-regio bieden oplossingen voor wereldwijde uitdagingen, en ik heb er alle vertrouwen in dat de samenwerking met Holland Circular Hotspot onze boodschap op internationaal vlak zal versterken.” aldus Henk Brink, voorzitter Chemport Europe.

Groningen Seaports’ CEO Cas König: “De samenwerking met Holland Circular Hotspot sluit perfect aan bij het internationale perspectief dat wij als haven hebben op het circulaire werkveld. Circulaire ketens bouwen doe je niet alleen, maar samen in een mondiale markt. Met dit partnership intensiveren we de noodzakelijke samenwerking met internationale handelspartners, regio’s en clusters”.

Freek van Eijk, CEO Holland Circular Hotspot: “We zijn erg verheugd om deze samenwerking met Chemport en Groningen Seaports aan te gaan. Deze hub laat duidelijk zien dat het delen en combineren van materiaalstromen op één fysieke locatie zorgt voor innovatieve oplossingen voor een circulaire economie. We kijken ernaar uit om het succes van de hub en zijn 100+ bedrijven te delen met ons internationale netwerk.”

Foto: StappenGroningen.nl

Heb je interesse in vacatures binnen de industrie? Klik dan hier industrie vacatures.