Scalance M804PB: nieuwe industriële router voor remote access

Siemens breidt haar serie industriële routers uit met de Scalance M804PB. Met deze router kunnen nieuwe, maar ook bestaande machines worden verbonden met ethernet via Profibus en/of MPI. Jeroen Overduin van Siemens vertelt er meer over: “De Scalance M804PB faciliteert het benaderen van apparaten met een PROFIBUS – en een MPI-aansluiting op afstand. Om apparaten van afstand te kunnen benaderen met de Scalance M804PB, hebben ze minimaal een PROFIBUS- of MPI-aansluiting nodig.”

De nieuwe router is compatible met diverse systemen, waaronder de bekende S7 PLC. “De comptabiliteit met Simatic NET en apparaten van andere leveranciers die de oude standaard PROFIBUS hanteren is gegarandeerd”, meldt Overduin.

Maar ook oudere systemen kunnen worden gekoppeld aan de nieuwe router. Overduin:”Alle apparaten die nog de oude standaarden PROFIBUS en/of MPI gebruiken kunnen met de Scalance M804PB op afstand worden benaderd.

De brede inzetbaarheid betekent dat de nieuwe router niet alleen in nieuwe applicaties kan worden ingezet, maar ook in oudere applicaties. “Een goed voorbeeld van een oudere toepassing zijn de matrix-borden op de snelwegen. Oude legacy apparatuur, zoals bijvoorbeeld de S7-300 PLCs worden nog steeds volop toegepast in het veld. Met behulp van de Scalance M804PB ondersteunen wij onze klanten die deze oudere apparatuur nog steeds gebruiken.”