Richards Industries is bekend om onder andere z’n hoge kwaliteit regelkleppen en drukregeleraars, onder andere voor de farmacie. Startflow B.V., misschien bij sommigen beter bekend over de vorige naam, Inrada, is vanaf heden een officieel service centre voor Richards Industries.

Er zijn in Europa diverse dealers voor Richards Industries, maar geen van die dealers is gecertificeerd om reparaties aan de componenten uit te voeren. Tot nu dus. Richards Industries is groot geworden door zich te specialiseren in de niches. “En dat maakt ook dat hun componenten best gecompliceerd zijn”, meent Frans Voogt, Product Marketing Manager bij Startflow. “Een regulier servicebedrijf heeft daar meestal niet de kennis voor om ze goed af te stellen. Wij werken al twintig jaar met deze componenten, maar bovendien had het bedrijf waar we uit voortgekomen zijn, Inrada, altijd al een grote reparatiewerkplaats met de nodige kennis en kunde. Nu we samen met Sellon in Startflow zijn gefuseerd, waar ook veel reparatie-ervaring zit, zijn we eigenlijk de aangewezen partij voor zo’n service centre.”

Om als service centre te kunnen werken is er een gloednieuwe testbank van Steriflow in de bedrijfsruimte in Moerdijk in bedrijf genomen. “Deze testbank van Steriflow is specifiek voor de componenten die in de farmacie worden ingezet”, vertelt Voogt. “Over een paar maanden komt er een testbank bij waarbij we ook componenten die in andere branches worden gebruikt goed kunnen testen.”